Cod galben de viscol și ninsori în 17 județe

Cod galben de viscol si vint

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteorologică de intensificări ale vântului şi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în zona de munte, iar pe parcursul zilei de duminică şi în sud-est.

De asemenea, a fost emisă şi o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură în mai multe județe din din țară.

Începând de vineri seara, ora 22.00, până duminică, la ora 22.00, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45-50 km/h şi de peste 60-70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) şi în sud-est. Temporar, în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, în sudul Moldovei şi din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în Muntenia şi vestul Dobrogei vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Codul galben de ninsori va fi instituit în intervalul 27 decembrie, ora 22.00 – 29 decembrie, ora 20.00, când vor avea loc ninsori însemnate cantitativ şi viscol în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui şi în anumite zone din judeţele Vrancea, Covasna, Buzău, Braşov, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Vâlcea, Gorj şi Hunedoara.

„În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, iar din dimineaţa zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50 – 55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70-80 km/h, viscolind şi spulberând zăpadă”, se arată în informarea meteorologică.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here