Cod galben de viscol în Capitală dar și în opt județe, printre care și Galați și Brăila

Cod galben de viscol si vint

Opt județe ale țării și Capitalei se află miercuri sub avertisment Cod galben de viscol. Sunt așteptate rafale cu viteze de 55…70 km/h, zăpadă viscolită dar și vizibilitate redusă.

Muntenia, Dobrogea și local în Moldova, dar și zona montană se află sub avertizare meteo valabilă până joi ora 10:00. În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat. Local se vor semnala rafale în general de 50…60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură acestea vor aunge în general la 55… 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m rafalele vor depăși 75…85 km/h, ninsoarea find viscolită iar zăpada spulberată.


Județe sub atenționarea Cod galben

Capitala și județele Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași, Giurgiu și Teleorman se află sub atenționarea Cod galben. Ea este valabilă până miercuri la ora 23:00. Sunt semnalate ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est. Va ninge viscolit în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, potrivit stiripesurse.ro.

Local, în jumătatea de sud-est a țării vor fi perioade cu ninsori însemnate cantitativ. Se va depune un strat de zăpadă neuniform și consistent. Vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Ninsoarea va fi viscolită, determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here