Cîțu, despre remanierea lui Vlad Voiculescu: „O decizie va lua premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”

Florin Cîțu, gov.ro
Florin Cîțu, gov.ro

În cadrul unei conferințe de presă, premierul Florin Cîțu a vorbit despre evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor. Întrebat dacă ar trebui să demisioneze cineva după scandalul de la Foișor, șeful guvernului a spus că „este o chestiune de onoare”.

Întrebat cine ar trebui să facă un pas în spate în urma scandalului de la Spitalul Foișor, premierul Florin Cîțu a răspuns:

„Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Nu cred că este normal după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri, și cu manageri de la DSP, să se implementeze o decizie luată de toată lumea în cunoștință de cauză”, a declarat Cîțu. (VIDEO AICI)

Despre o posibilă remaniere a ministrului Vlad Voiculescu, Cîțu a declarat că astfel de decizii sunt luate de către premier şi ele nu se discută, ci vor fi anunţate.

„Remanierea sau o decizie despre un ministru din cabinet o va lua doar premierul, iar aceste discuții nu se discută, ele se vor anunța”, a declarat Florin Cîțu.

Deși tot mai mulți oameni politici îi cer demisia lui Vlad Voiculescu, de la Ministerul Sănătății, pentru scandalul de la Spitalul Foișor, acesta spune cu seninătate că vina nu îi aparține pentru că unitatea medicală „nu este sub autoritatea ministerului ci a primăriei Capitalei”.

Despre includerea Spitalului Foișor în circuitul COVID-19, discuțiile nu sunt din ziua de vineri, ci sunt de un an de zile. Ministerul Sănătății a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID, pentru că de acele locuri depindea și depind în continuare viața unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienților și acordul managerului, respectiv formalitățile întocmite au venit ultimele și cu întârziere”, a declarat Vlad Voiculescu.

VIDEO Scandal monstru la Spitalul Foișor. Zeci de pacienți au fost externați pe tărgi în timpul nopții

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here