Cîţu anunţă tăieri MASIVE: Aşa NU se mai poate!

Premierul Florin Cîțu spune că revolta studenților nemulțumiți de eliminarea călătoriilor gratuite nelimitate cu trenurile CFR nu este justificată. Cîțu e de părere că România trebuie să urmeze exemplul țărilor UE și să aloce doar o reducere de 50% din costul transportului feroviar.

„Se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd un capăt de țară și dau exemple alte țări din Europa. În Austria studenții au 60% reducere, Belgia, 50% reducere, Cehia 75%, Croația reducere de 50%, Estonia 30%, Franța 50%. În Grecia nu există reduceri generale. România era țara care era în afara sistemului. Toate celelate țări mai dezolvate nu oferă gratuitate”, a spus Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, după ședința de Guvern, că OUG care taie/elimină/plafonează unele venituri pentru mai multe categorii sociale nu a fost încă adoptată, dar că nu se renunță la măsurile nepopulare:

„Am avut discutii despre Ordonanta de Urgenta cu reducerea cheltuielilor structurale. Este inca in avizare, a fost in prima lectura azi. De ce a fost important sa luam aceste masuri? Vorbim de un punct de pensie modificat din motivele electorale de PSD, a fost pus in septembrie, acum corectam problema si va creste (punctul de pensie) de la 1 ianuarie 2022, efectul suplimentar este deja.

Cheltuielile cu asistenta sociala si salariile s-au dublat in guvernarea PSD. E nevoie de masuri structurale. Suntem sub lupa investitorilor straini si agentiilor de rating si din cauza masurilor PSD Romania e singura tara din UE in procedura de deficit excesiv.

Trebuie sa lasam ipocrizia deoparte si sa ne dam seama ca asa nu se mai poate, nu putem merge mai departe, sunt cheltuieli care nu pot fi sustinute, au fost mariri facute din pix. Vom recalibra finantele Romaniei si plafonam cheltuielile.

Incercam sa mentinem lucrurile sub control.Voucherele de vacanta, sunt vazute ca un spor, venit suplimentar. In economie sunt aproape 2,4 mld lei vouchere vacanta nefolosite. Voucherele care ar fi trebuit sa fie date anul asta vor fi date anul viitor si facem economie la buget”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here