Ciolacu, foc şi pară pe Cîţu în discuţiile privind comasarea alegerilor: Discuţiile informale dintre noi să încercăm să le ţinem informale!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat, joi, la Parlament, o discuţie cu Florin Cîţu privind comasarea alegerilor locale şi parlamentare însă a precizat că era vorba despre o discuţie informală şi şi-ar dori să rămână între lideri. Ciolacu a explicat şi motivul comasării celor două alegeri, precizând că se încercă să fie un efort bugetar cât mai mic, ţinând cont că sunt patru rânduri de alegeri în 2024.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu i-a trimis lui Ciucă un pachet de măsuri economice! Ce au stabilit cei doi

„Mi-aş dori mult ca, cel puţin la nivel de preşedinţi, discuţiile informale dintre noi să încercăm să le ţinem informale până luăm o decizie. A existat această discuţie, avută şi de către mine cu domnul Florin Cîţu şi cu domnul Kelemen Hunor. Cred că învăţăm fiecare”, a spus liderul PSD. Despre avantajele comasării acestor alegeri, Ciolacu a spus că ar fi un efort bugetar mai restrâns. „Sunt, totuşi, patru rânduri de alegeri în 2024, ştim foarte bine că România nu poate interveni pe data alegerilor europarlamentare, pentru că se ţin în aceeaşi dată, la nivel european, şi atunci încercăm să fie un efort bugetar cât mai mic pentru organizarea acestor alegeri”, a spus el.

Parlament mai legitim

Liderul PSD a comentat şi decizia CCR care interzice acest lucru.

„Venind cu alegerile locale lângă alegerile parlamentare, ştim foarte bine că participarea românilor la vot este cea mai consistenţă în turul doi la prezidenţiale şi la alegerile locale. Venind şi cu alegerile generale, de fapt alegi un Parlament mai legitim, pentru că va fi o prezenţa mai mare la vot”, a spus Marcel Ciolacu, precizând că „este o abordare cât se poate de corectă, pentru că ceea ce se doreşte este ca să vină cât mai mulţi parlamentari la vot şi Parlamentul să aibă o reprezentare cât mai consistentă din votul românilor”.

Liderul PSD a mai arătat că fiecare va decide la ce alegeri doreşte să candideze, despre faptul că, prin comasare, o persoană nu pote candida şi la locale şi la parlamentare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here