Cinci locuri virane din Sectorul 5 care au fost transformate în parcuri, spații de joacă sau parcări

Anul acesta, Primăria Sectorului 5 a început reabilitarea mai multor zone care au fost lăsate pradă vegetației care a crescut necontrolat.

Una dintre acestea este zona Verigii, în apropierea fostei fabrici Autobuzul.

„Deceniile în care primăria a ignorat oamenii și locul au transformat un pâlc de verdeață în jungla urbană! Mizerabilă! Am pășit atent să nu calc pe lighioane! Dragilor, păstrăm pomii sănătoși, eliminăm boschiții și jegul!

Amenajăm o grădină cu spații de recreere, de odihnă! Nu uităm nici de animăluțe de companie! Ne gândim și la mașinile oamenilor și, desigur, la cei mai mici din familie! (…)

Trimitem fiarele la muzeul indolenței și-al nesimțirii! Facem parcare pe maidanului lui! Și amenajăm loc de joacă modern, cum scrie în povești, acolo unde m-am ferit de lighioane!”, transmitea primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, înainte de începerea lucrărilor.

Un alt loc viran care a fost tranformat în parc este în Ferentari, numărul 72.

„Zeci de ani, primăria l-a lăsat de izbeliște! Că doar e-n Ferentari! Și în Ferentari merge și așa! Că deh, oamenii din Ferentari nu merită ceva mai bun decât maidanul. N-am altă explicație acum! Și, oricum, nu mai contează! Că pustietatea mizerabilă care a fost în Ferentari 72 a dispărut! În locul ei am înviat civilizația, respectul, frumosul. (…)

Indiferent de păreri, echipa noastră și-a făcut treaba! A făcut din maidan, grădină. Și parcare și loc de recreere și spațiu de joacă. Ferentari 72 a revenit în oraș, a revenit în București. Și are o super promenadă”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Lângă Parcul Humulești, care a fost complet reamenajat, un teren lăsat în paragină, cu vegetație necontrolată și multe deșeuri, a fost făcută curățenie și s-au amenajat 51 de locuri de parcare. De asemenea, în zonă s-a montat iluminat stradal.

De asemenea, a fost inaugurat și Parcul Arbănași. Edilul i-a întrebat pe locuitorii din zonă dacă ar bine ca un teren de aproximativ 4.500 de metri, dintre blocuri, să se transforme într-un parc.

Până atunci, terenul era lăsat în paragină, neîngrijit și plin de vegetație necontrolată. Mai mult, erau mulți care aruncau deșeuri la întâmplare, iar unii au ridicat construcții abuzive.

După consultări cu cetățenii s-a stabilit că ar fi bine să se facă un parc și să se amenajeze locuri de parcare. După 30 de zile, lucrările au fost finalizate, iar acum, cei din zonă, atât copiii, cât și adulții, au la dispoziție un parc modenr și o parcare.

Parcul dispune în prezent de un loc de joacă pentru copii, un spațiu cu aparate de fitness, un teren de fotbal/baschet, precum și de un spațiu de relaxare în care s-a amplasat mobilier stradal, s-au plantat mai mulți copaci și s-a montat o fântână arteziană. De asemenea în zonă s-au amenajat nu mai puțin de 43 de locuri noi de parcare.

O altă zonă care a intrat în șantier este strada Iacob Andrei. Primăria Sectorului 5, prin companiile Salubrizare Sector 5 și Infrastructură S5, au făcut lucrări de reamenajare și modernizarea întregii zone. Au fost toaletați copacii și s-au plantat noi specii de arbori, gardurile și ghenele de gunoi au fost înlocuite și toate aleile vor fi iluminate.

Pentru că în zona copiii se pot bucura deja de un loc de joacă făcut de curând, Primăria Sectorului 5 a decis să ofere și adulților un spațiu de recreere.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here