Centrul Infotrafic: Circulație îngreunată de ceață și vizibilitate redusă

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române anunță că pe mai multe drumuri din țară se circulă, vineri  dimineața, în condiții de vizibilitate redusă din cauza ceții.

Potrivit Poliției, la această oră, ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri și, izolat, sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Argeș, Arad, Bihor,  Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița, Brașov, Harghita, Gorj, Dolj, Olt, Cluj, Satu Mare, Timiș și Teleorman, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Conducătorii auto care se deplasează în aceste zone sunt sfătuiți să sporească atenția la volan, să reducă viteză, să evite manevrele riscante în trafic, să folosească în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculelor și să mărească distanța de siguranță între vehicule.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 50 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 105(loc Perișoru, jud Călărași) – 212(Constanța).

De asemenea, tot în condiții de vizibilitatea redusă sub 50 de metri se circulă și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu – Agigea. 

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

          – nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

        – în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!”, a transmis Centrul Infotrafic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here