Cele mai populare destinații de vacanță pentru români

City break în Napoli, acolo simți il vero gusto italiano
dav

A rămas mai puțin de o lună de zile până la final de 2018, echipa momondo.ro  s-a uitat la harta călătoriilor pe întreg anul pentru a vedea unde au zburat românii și către ce destinații au găsit cele mai ieftine bilete de avion.

Specialiștii dezvăluie care au fost cele mai populare și cele mai ieftine destinații, alături de țările în trend care trimit către locuri cu un turism tot mai dezvoltat.

Cele mai populare destinații rămân în Europa, cu Roma, Londra și Barcelona în top

Primele 10 cele mai populare destinații în rândul românilor pe durata anului în curs aparțin Europei și sunt distribuite în zone variate ale continentului. Cu un preț mediu al biletului de avion de 72 de euro, Roma a fost cea mai căutată destinație, urmată de Londra și de Barcelona. În ciuda interesului vădit pentru culturi vorbitoare de limbi latine (Milano, Paris, Lisabona), românii au fost, de asemenea, atrași de orașe precum Istanbul și Valetta.

Cele mai populare orașe la nivel global în 2018
  Destinație Prețul mediu al zborului dus-întors (EUR)
1 Roma 72
2 Londra 111
3 Barcelona 144
4 Milano 53
5 Atena 71
6 Paris 149
7 Istanbul 133
8 Lisabona 154
9 Luqa (Valetta) 96
10 Viena 112
     

 

Turcia și Canada, printre țările cu cea mai mare creștere a căutărilor de zbor în 2018

Fără îndoială, deschiderea călătorilor români față de oameni și culturi diverse reiese totodată din destinațiile în trend, răspândite pe întregul glob.

Conform analizei momondo.ro, deși au crescut căutările de zbor către destinații exotice precum Panama (116%) și țara insulară Mauritius (87%), unul dintre cele mai interesante trenduri întâlnite în rândul călătorilor români în 2018 este reorientarea către orașele din Turcia (84%). De asemenea, odată cu ridicarea vizelor și introducerea rutelor directe către Montreal și Toronto, românii au căutat cu 76% mai multe zboruri către Canada în acest an, fiind pe locul 5 în topul destinațiilor în trend, după Cipru.

Țările cu cea mai mare creștere a căutărilor în 2018
Top Destinație % creștere în căutările de zbor, față de anul trecut
1 Panama 116%
2 Mauritius 87%
3 Turcia 84%
4 Cipru 78%
5 Canada 76%
6 Iordania 56%
7 Singapore 42%
8 Israel 36%
9 Brazilia 33%
10 Emiratele Arabe Unite 28%


Milano, Berlin și Budapesta au fost cele mai ieftine destinații în 2018

Anul 2018 a fost unul ideal pentru călătorii care au dorit să viziteze cele mai populare capitale europene, având în vedere faptul că pentru cinci dintre acestea zborurile dus-întors au avut prețuri mai mici de 73 de euro.

Cu o medie a prețului la biletul de avion de 53 de euro, Milano este cea mai ieftină destinație către care au călătorit românii în 2018, urmată de Berlin, cu o diferență de cost de 8 euro. Cel mai popular oraș al anului, Roma, intră în top 5 cele mai ieftine destinații în privința costului de zbor, în medie, cu 72 de euro / bilet.

Privind dincolo de granițele europene, Tel Aviv a fost cea mai accesibilă destinație din punct de vedere financiar pentru români, cu un preț mediu al biletului de avion dus-întors de 127 de euro în 2018. Orientul Mijlociu își consolidează poziția în acest clasament cu Marrakech și Dubai, ale căror zboruri au costat, în medie, 149, respectiv 228 de euro anul acesta. New York și provincia thailandeză Krabi încheie topul celor mai ieftine destinații din afara Europei, cu prețuri medii de sub 550 de euro pentru zborurile dus-întors din România.

Orașele cu cele mai ieftine zboruri în 2018
  Europa La nivel global
  Destinație Prețul mediu al zborului dus-întors (EUR) Destinație Prețul mediu al zborului dus-întors (EUR)
1 Milano 53 Tel Aviv 127
2 Berlin 61 Marrakesh 149
3 Budapesta 68 Dubai 228
4 Atena 71 Krabi 516
5 Roma 72 New York 543

 

„Înainte de a intra în anul 2019, merită să aruncăm o privire asupra destinațiilor în care au călătorit românii în anul care tocmai se încheie și să tragem câteva concluzii. Ne surprinde mai puțin să vedem faptul că Italia sau țările din Peninsula Iberică rămân în topuri. Totuși, atunci când ne uităm la destinațiile în creștere, ne atrage atenția faptul că tot mai mulți români recâștigă încrederea în a vizita destinațiile din Turcia și, de asemenea, accesează oportunitatea de a călători mai ușor dincolo de continent, către Canada. Există, totodată, călători români care în anul 2018 au devenit interesați să descopere locuri exotice, mai îndepărtate, precum Panama, Mauritius sau Singapore”, adaugă Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here