Ceartă ca la ușa cortului în politica ieșeană

 

Doi politicieni din Iași, unul din opoziție și altul aflat la putere, și-au adresat cuvinte grele unul altuia, unul din ei cerând demisia adversarului său, care este viceprimar al municipiului 

Liderul filialei judeţene PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, susţine că viceprimarul PSD al municipiului, Gabriel Harabagiu, nu mai are ce căuta în funcţie, după ce a jignit un consilier liberal, pe care l-a catalogat “pămpălău“ şi “agarici“.

Costel Alexe afirmă, într-un comunicat de presă, că jignirile “descalificante“ adresate de către viceprimarul PSD Gabriel Harabagiu colegului PNL Răzvan Timofciuc reprezintă “ultima zvârcolire a unei administraţii pesediste caracterizate prin incompetenţă, tupeu şi mitocănie“.

“Liberalii vor transparenţă şi şanse egale pentru toţi agenţii economici care vor să închirieze domeniul public de la Primărie. Colegul meu tocmai acest lucru spus în interpelarea sa. În locul unui răspuns punctual, domnul Harabagiu şi-a dat arama pe faţă şi a recurs la atacuri suburbane, nedemne de funcţia pe care o ocupă. După acest episod, domnul Harabagiu nu mai are ce căuta în funcţia de viceprimar. Un astfel de comportament din partea unui înalt reprezentant al Iaşului este inadmisibil“, afirmă liderul filialei judeţene a PNL, Costel Alexe.

El a adăugat că în calitate de lider PNL Iaşi nu va permite nimănui să aducă injurii oricărui ales liberal din administraţia publică.

În şedinţa Consiliului Local din această săptămână, a avut loc un schimb dur de replici între consilierul PNL Răzvan Timofciuc şi viceprimarul PSD Gabriel Harabagiu.

Disputa a pornit după ce liberalul l-a acuzat pe viceprimar că acesta controlează prin interpuşi zonele comerciale cu cel mai bun vad. Liberalul Timofciuc a spus în şedinţa de consiliu că există dovezi că la Sărbătorile Iaşiului un apropiat al viceprimarului vindea gogoşi pe pietonalul Ştefan cel Mare, în zona centrală a oraşului.

Totodată, consilierul PNL Răzvan Timofciuc a solicitat schimbarea componenţei comisiei primăriei care avizează închirierea de spaţii către comercianţi.

În replică, viceprimarul Gabriel Harabagiu a precizat în aceeaşi şedinţă că Timofciuc este “pămpălăul“ Consiliului Local.

„Acest agarici al CL, pentru că cu toţii la şcoală am avut un pămpălău al clasei, şi noi în CL avem pămpălăul nostru (…) Singura persoană care vinde gogoşi în consiliu sunteţi dumneavoastră la fiecare şedinţă, nu aţi învăţat nimic în trei ani şi jumătate“, a spus Gabriel Harabagiu.

Ulterior, Harabagiu şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile făcute la adresa reprezentantului PNL.

 

viewscnt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ