Ce spune Varujan Vosganian despre ieşirea ALDE de la guvernare

Varujan Vosganian este vicepreşedintele ALDE

 

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian susţine că săptămâna viitoare este ”crucială” pentru actuala coaliţie guvernamentală. În cel mult zece zile va fi lămurită atât chestiunea rămânerii ALDE la guvernare, cât şi colaborarea partidului cu Pro România.

Declaraţiile au fost făcute într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

”Vom anunţa felul în care ALDE şi Pro România vor acţiona împreună. Sigur că noi vom discuta în interior procedurile prin care filialele vor lucra între ele, care vor fi semnele electorale, în ce mod se va asigura promovarea outdoor a candidatului la prezidenţiale”, a transmis Vosganian, conform news.ro.

Legat de o posibilă susţinere a lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, vicepreşedintele ALDE a spus că şeful Pro România nu le-a comunicat că ar vrea să candideze.

„Se poate prezuma că pentru alianţa dintre ALDE şi Pro România Călin Popescu Tăriceanu ar putea să fie candidatul la prezidenţiale”, a mai spus Varujan Vosganian, la Iaşi.

Ieşirea ALDE de la guvernare

Vicepreşedintele ALDE a mai afirmat că, în cel mult zece zile, va trebui lămurită şi problema colaborării PSD-ALDE, inclusiv subiectul rămânerii ALDE la guvernare.

”De azi în zece zile vom avea răspuns la toate aceste întrebări. Trebuie să ne apucăm de strâns semnături, nu mai putem amâna. Vor fi discuţii şi la acest sfârşit de săptămână”, a declarat acesta.

Totodată, vicepreşedintele ALDE a precizat că alegerile europene au arătat că actuala guvernare are un deficit de imagine, care porneşte ”fie de la o seamă de manipulări şi răstălmăciri, dar şi de la unele realităţi”.

De asemenea, Vosganian a spus că ALDE a făcut zilele trecute un sondaj intern din care a rezultat că marea majoritate a organizaţiilor partidului sunt nemulţumite de colaborarea cu PSD.

Vicepreşedintele ALDE a spus că PSD trebuie să răspundă în următoarele zile dacă acceptă şi o restructurare a guvernului cu cel mult 19 ministere.

Citeşte şi: Guvernarea PSD în pericol! ALDE dă semnalul ieșirii de la guvernare

LĂSAȚI UN MESAJ

*