Ce scrie presa din Italia despre Diana Șoșoacă

Jurnaliștii de la Periadico Italiano i-au dedicat un articol senatoarei Diana Șoșoacă. A fost descrisă de italieni drept „politician de extremă dreapta”.

Ziariștii mai spun că are un discurs agresiv anti-vaccinare, anti-european și anti-imigrație. De asemenea, în articol se mai spune că senatoarea, avocat de profesie, a devenit populară din 2020, prin modul în care protesteză și critică măsurile restrictive luate în timpul pandemiei de coronavirus.

„Mască asemănătoare cu cea a lui Hannibal Lecter şi cu o atitudine agresivă, demnă de orice bun politician de extremă-dreapta. Diana Iovanovici Şoşoacă s-a remarcat la ultima şedinţă prin decizia de a se prezenta în Parlament într-un mod neconform (..)

Ultima dintre „ideile” parlamentarului extremist a fost să se prezinte la discuţia din Senat cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter şi haine tradiţionale româneşti. Un simbol al protestului. Fotografia a făcut înconjurul internetului”, au scris jurnaliştii din peninsulă.

Diana Șoșoacă a apărut în ședința solemnă din Parlament, din 6 decembrie, la aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituției, cu o botniță. După ce s-a contrat cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, care i-a spus că măsurile sanitare trebuie purtate de toată lumea, senatoarea a scos botnița pe care a pus-o la gură, iar imaginea a ajuns și în mai multe publicații străine.

„​I-am cerut lui Moș Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituției. Asta mi-a lăsat. Este o botniță prin care Constituția, drepturile și libertațile fundamentale au fost anulate de către Parlament, președinte și Guvern (..) Trăiască România liberă, trăiască dreptul la liberă exprimare! Jos botnița!”, a spus Diana Șoșoacă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here