Ce caută procurorii la Administraţia spitalelor! Primăria Capitalei intervine

Procurorii DNA efectuează mai multe percheziții, inclusiv la Administraţia Spitalelor Bucureşti. Sunt cercetate încheierea unor contracte de achiziție publică și numirea unor persoane în funcții de conducere a unor spitale din București.

CITEŞTE ŞI: Șeful Gărzii de Mediu Tulcea reținut de DNA în timp ce lua mită

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, luni se fac percheziții domiciliare în opt locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor sursei judiciare, este vorba despre Administraţia Spitalelor Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Generală a Capitalei.

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu spune că a aflat din presă despre percheziţiile DNA la Administraţia Spitalelor Bucureşti, dar că este foarte bine că se fac verificări, în cazul în care există suspiciuni.

„Aşteptăm să vedem despre ce e vorba. Am văzut doar în presă informaţia şi nu am idee despre ce e vorba. Dar, bineînţeles, sunt foarte fericit că DNA lucrează. Nimeni nu e mai presus de lege şi dacă există informaţii şi probleme este foarte bine că se acţionează, e un lucru perfect normal”, a declarat Tomescu.

Ce spune Primăria

Procurorii DNA efectuează luni dimineaţa percheziţii la Administraţia Spitalelor Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

Potrivit surselor citate, este vorba despre un dosar de corupţie legat de achiziţii publice.

Vizat de anchetă ar fi directorul adjunct al instituţiei, care ar fi luat mită în două tranşe, respectiv 20.000 de euro şi 300.000 de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.