CCR o va repune în funcție pe Renate Weber! Cine spune asta și ce va ataca ulterior

Renate Weber
FOTO: Parlamentul European

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că este convins că, în cazul în care Renate Weber va fi repusă în funcţia de Avocat al Poporului, aceasta va ataca la Curtea Constituţională ordonanţele de urgenţă privind amânarea majorării alocaţiilor pentru copii şi cea prin care se introduce coplata în sistemul de sănătate.

„Decizia CCR privind revocarea Avocatului Poporului este un alt subiect de mare interes. Cred că toţi cetăţenii aşteaptă decizia de mâine (marţi – n.r.) din partea judecătorilor CCR. Noi ne aşteptăm să fie o decizie favorabilă, pentru că revocarea doamnei Renate Weber a fost ilegală şi neconstituţională şi această monstruoasă coaliţie a ilegalităţilor a ieşit din nou să atace statul de drept, din matca statului de drept. (…) Sunt convins că, dacă doamna Renate Weber va fi din nou în funcţia de Avocat al Poporului, cu certitudine, motivele care au stat la baza demiterii ei, adică ordonanţa privind amânarea creşterii alocaţiilor şi ordonanţa privitoare la introducerea coplăţii, adică a privatizării sistemului sănătăţii, aşa cum este cunoscută, vor fi atacate la Curtea Constituţională”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

OUG atacate la CCR

El a adăugat că este convins că Renate Weber va ataca cele două ordonanţe la CCR, pentru că aceasta a atacat o altă ordonanţă de urgenţă emisă pe vremea când ministru al Sănătăţii era Victor Costache şi care se referea tot la coplată.

CITEȘTE ȘI: Renate Weber a răbufnit: Este fără precedent!

Oprea a amintit că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis o scrisoare către Comisia Europeană în care a sesizat „abuzurile asupra statului de drept” din partea coaliţiei de guvernare, iar „partenerii europeni sunt foarte îngrijoraţi şi monitorizează această situaţie”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.