CCR a respins sesizarea USR pe Legile Justiţiei

Curtea Constituțională a respins, miercuri, ca fiind inadmisibile, sesizările depuse de parlamentarii AUR și USR, precum și sesizarea înaintată de Avocatul Poporului cu privire la cele trei legi ale justiției adoptate de Parlament.

CITEŞTE ŞI: Activitatea Comisiei pentru Legile Justiţiei, prelungită cu o lună! CCR sperie Parlamentul

Este vorba despre Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea organizării judiciare şi Legea Consiliului Superior al Magistraturii.

Ce spune USR

„Puterea actuală a forţat la maximum procedura şi nu a aşteptat avizul Comisiei de la Veneţia”, afirma, recent, deputatul USR Stelian Ion, adăugând că legile Justiţiei „oligarhizează întregul sistem judiciar, punând control pe ce înseamnă înfăptuirea actului de justiţie” şi fac mult mai mult rău întregii societăţi.

AUR spune că legile sunt neconstituţionale „din cauza manierei abuzive şi dispreţuitoare în care au fost votate, dar şi prin efectele devastatoare pe care le vor produce după intrarea în vigoare”. Potrivit AUR, nesancţionarea judecătorilor care nu respectă deciziile Curţii Constituţionale „goleşte de eficacitate” caracterul obligatoriu al acestora.

Avocatul Poporului arăta că legea preconizează o extindere a ariei funcţiilor ce pot fi ocupate de judecători şi procurori care excedează activităţii de înfăptuire a justiţiei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here