Cazul tinerei mame din Brăila care a murit după ce a născut ia amploare. O ambulanță a fost atacată cu pietre de protestatari

O ambulanță a fost atacată cu pietre de protestatari , la Braila
sursa: Obiectiv Vocea Brailei

Moartea Anei Maria, tânăra mamă de 19 ani, care a decedat după ce a născut la Spitalul Județean Brăila, ia amploare. O ambulanță a fost atacată cu pietre de un grup de 25 de persoane din Brăila care protesta în apropierea unității medicale unde Ana Maria a murit. Agresorii îi acuză pe medici de neglijență și îi consideră responsabili de moartea tinerei.

Incidentul a avut loc vineri noaptea. Potrivit poliției, ambulanța transporta doi pacienți și a fost atacată cu pietre de mai multe persoane care protestau în apropierea Spitalului Județean Brăila. Agresorii au fost identificați și urmează să fie audiați. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere în condițiile în care unul dintre geamurile autospecialei a fost spart.

„Câteva persoane dintr-un grup de 25 de protestatari, în timp ce se deplasau pe Șoseaua Buzăului, dinspre Spitalul Județean către Barieră, ar fi aruncat cu pietre într-o ambulanță. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Au fost identificate toate cele 25 de persoane, urmând a fi audiate și a se stabili cele care se fac vinovate de comiterea infracțiunii”, a anunțat IPJ Brăila.

https://cetateanul.net/subiecte-fierbinti/o-tanara-din-braila-a-murit-la-cateva-zile-de-la-nastere-rudele-acuza-medicii-de-neglijenta/

Medici acuzați de malpraxis

Ana Maria a născut în urmă cu aproape trei săptămâni la Spitalul Județean din Brăila. La sfârșitul săptămânii trecute, tânăra s-a simțit rău și a mers la Unitatea de Primiri Urgențe din Brăila pentru a primi ajutor. (vezi aici) Rudele au povestit că a fost consultată de un medic, care i-a spus că nu are nimic și a trimis-o acasă. Scena s-a repetat și a doua zi. Din păcate, starea de sănătate s-a agravat, iar Ana Maria a ajuns din Unitatea de Primiri Urgențe. După câteva ore, tânăra a pierdut lupta cu viața. Rudele sunt șocate și acuză medicii de neglijență.

În urma Expertizei medico-legală, familia îndoliată a aflat că decesul a fost cauzat de un rest de placentă uitat în organism

„S-a dezvoltat o necroză uterină pe un mic fragment placentar restant, aderent la zona fondică a uterului. Toată această poveste, ignorată, a dus la drama care a dus la decesul fetei”, a declarat Gina Ilie, șef Serviciul de Medicină Legală Brăila.

Poliția a început cercetările sub coordonarea unui procuror și a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Cazul tinerei a devenit viral pe Facebook, iar mulți oameni și-au arătat disprețul față de sistemul sanitar. Joi și vineri, zeci de persoane au protestat în apropierea Spitalului Județan Brăila și au cerut ca cei vinovați de moartea Anei Maria să plătească.

LĂSAȚI UN MESAJ