Care sunt programele de colectare ale companiei Salubrizare Sector 5

FOTO: Salubrizare 5/Facebook
FOTO: Salubrizare 5/Facebook

Compania Salubrizare Sector 5 are programe de colectare pentru fiecare categorie de deșeuri și în funcție de tipul de client: persoane fizice, agenți economici și instituții publice precum și asociații de proprietari.

Iată care sunt programele exacte de colectare:

Persoane fizice, utilizatori casnici. Deşeurile menajere (fracţia umedă, recipienți cu capac negru) se colectează o dată pe săptămână. Pentru a afla ziua de colectare pentru adresa dumneavoastră sunați la 031.9450 sau email la dispecerat@salubrizare5.ro. Deşeurile reciclabile (fracţia uscată, recipienți cu capac galben) se colectează gratuit, o dată la două săptămâni. Pentru a afla ziua de colectare pentru adresa dumneavoastră sunați la 031.9450 sau email la dispecerat@salubrizare5.ro.

Agenți economici și instituții publice. Deşeurile menajere (fracţia umedă, recipienți cu capac negru) se colectează minim o dată pe săptămână şi maxim de şase ori pe săptămână, conform frecvenţei stabilită în contractul cu societatea noastră. Deşeurile reciclabile (fracţia uscată, recipienți cu capac galben) se colectează periodic, conform frecvenţei stabilite în fiecare contract în parte.

Asociații de proprietari. Deşeurile menajere (fracţia umedă, recipienți cu capac negru) se colectează de patru ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă. Deşeurile reciclabile (fracţia uscată, recipienți cu capac galben) se colectează de patru ori pe săptămână, în zilele de marți, joi, sambata și duminică.

Salubrizare Sector 5 transmite că încurajează colectarea selectivă a deșeurilor și asigură recipiente pentru precolectare (eurocontainere, europuble sau saci).

De asemenea, foarte important de spus este că gestionarea corespunzătoare a deșeurilor este o obligație legală majoră pe care marea majoritate a societăților comerciale nu o cunosc.

Începând cu 28 iunie 2016 au intrat în vigoare OUG nr.38 și OUG nr.39 care modifică legislația care reglementează gestionarea deșeurilor, în contextul în care Romnia riscă penalități substanțiale datorită nerespectării targetului stabilit de către Uniunea Europeană.

Aceste noi modificări legislative privind colectarea și gestionaea deșeurilor afectează orice angajator, iar legea Nr.211/ 2011 stabilește obligațiile legale pentru orice producător sau deținător de deșeuri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.