Cămin de bătrâni din județul Dâmbovița, focar de infecție cu coronavirus

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Oraşul Răcari este cel mai mare focar de coronavirus din judeţul Dâmboviţa, după testele au confirmat virusul la un numar de  30 de bătrâni din Centrul de Îngrijire Bătrâni din Ghimpaţi.

Sursa infectatarii ar fi fost  o îngrijitoare din centru, care a fost  confirmată zilele trecută cu COVID-19. Femeia dar si sotul ei sunt internaţi.   De asemenea, 30 din cei 52 batrani  internaţi au fost confirmaţi cu coronavirus.. La ora actuală se aşteaptă rezultatele testelor in cazul celorlalte persoane internate, dar şi pentru angajaţi.  În total, au fost testate 79 de persoane, cee depistate cu coronavirus   vor fi aduse la Târgovişte, în secţia de Boli Infecţioase.

Ce spune primarul

„Pe scurt: un cetățean solicită Ambulanța vineri seară, 10.04, din cauza stării de sănătate (febră, frisoane)! Este preluat și examinat la spitalul județean! Este testat ptr gripă, rezultat negativ! Testat pentru Covid – rezultat în așteptare! Recomandat tratament și externat în aceeași seară ameliorat! Sâmbătă, duminică starea generală bună! Duminică 12.04, seară, este preluat de Ambulantă în urmă finalizării testării ptr Covid – 19 fiind declarat pozitiv! Internat la spitalul de boli infecțioase Târgoviște! Soția lucrează în centrul Medico social și a fost prezentă la post până în dată de 09.04 fără simptome, fără vagă bănuială că ar putea avea probleme de sănătate! Izolarea în centru s-a realizat în dată de 11.04 în conformitate cu Ordonanța Militară 8/10.04! În acest moment persoanele testate pozitiv sunt preluate și internate la spitalul de boli infecțioase Târgoviște! Mâine vor fi testați toți colegii aflați în izolare la domiciliu”, a scris joi primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here