BREAKING CFR a lansat licitația pentru calea ferată spre Aeroport, cu toate bețele-n roate puse de Ion Țiriac

calea ferată spre Aeroport Gică Popescu despre trenul de Otopeni cu trenul la Otopeni
Acum, trenul oprește la PO Aeroport, de unde pasagerii sunt preluați cu microbuzul

CFR SA a anunțat marți că a lansat licitaţia pentru calea ferată spre Aeroport, faza I, care presupune realizarea unui racord de la Halta Odăile până la Terminalul T1 al aerogării.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări aferente Fazei I – Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București, parte integrantă a proiectului Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Valoarea totală estimată a contractului este de 420.113.085 lei fără TVA, din care 402.711.085 lei pentru execuţia lucrărilor şi 17.402.000 lei fără TVA pentru servicii de proiectare, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri de Coeziune şi bugetul de stat, aferente cadrului financiar 2014-2020.

Calea ferată spre Aeroport. 3 km de linie nouă

Obiectul contractului îl constituie construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, un viaduct de 1,52 km care traversează DN1, trei podete, instalaţie de centralizare electronică şi o statie de călători la Terminalul T1.

Durata contractului este de 14 luni, din care două luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie, la care se adaugă 60 de luni perioadă de garanţie. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 25 martie 2019, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15,00.

Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă, conţinând informaţii asupra modului de desfăşurare a procedurii, precum şi documentaţia de atribuire, sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (S.E.A.P.), la adresa www.e-licitatie.ro., cu nr. CN1008896/12.02.2019.

Calea ferată spre Aeroport, sabotată de Ion Țiriac

Ignorând importanța acestei conexiuni feroviare, miliardarul Ion Țiriac nu a făcut decât să pună bețe-n roate proiectului pentru calea ferată spre Aeroport.

Nu mai devreme de luna trecută, el a lansat un atac furibund la adresa CFR și a Ministerului Transporturilor pe această temă, spunând că îi afectează două proiecte non-profit majore, de interes naţional. Fundaţia Ion Ţiriac este obligată să renunţe la aceste proiecte derulate în oraşul Otopeni din cauza deciziei „complet rupte de realitate a Ministerului Transporturilor de a construi o cale ferată care să lege Gara de Nord de Aeroportul Internaţional Henri Coandă”.

De fapt, supărarea miliardarului vined, așa cum a dezvăluit presa, din faptul că va fi expropriat doar pentru terenurile pe unde va trece calea ferată spre Aeroport, și nu pentru toate suprafețele din zonă, adică aproximativ 300 de hectare.

Mai pe românește, pune interesul personal imediat deasupra celui național.

LĂSAȚI UN MESAJ