Cozmin Guşă crede că Victor Ponta poate să se răzbune pe Liviu Dragnea în acest an

Vanghelie

Căderea lui Dragnea. Cozmin Gușă consideră că jocurile politice din interiorul PSD iau amploare în mod responsabil. Dacă noua formațiune Pro România va reuși să dea jos Guvernul Dăncilă, întregul Partid Social-Democrat se va destabiliza și vom scăpa de Liviu Dragnea, primul lider care conduce formațiunea de stânga doar în nume personal.

”Am văzut tot felul de epitete – ‘șobolani’, ‘trădare’ -.Treburile sunt clare. Nu doar Ponta, ci și alți lideri PSD cred că pun la cale un fel de gest patriotic de a scăpa PSD de Dragnea. Nu se prea pleacă din PSD, mai ales când e la putere. Aceste plecări sunt de natură nu să destabilizeze PSD, ci să-l transforme din PSDragnea în PSD”, a explicat Cozmin Gușă.

Căderea lui Dragnea

Cei care urmăresc asta vor ca în primă fază să contribuie la căderea Guvernului Dăncilă, care este un ”dezastru național”, și apoi, prin destabilizarea lui Dragnea și a clicii lui, să poată organiza fel de fel de mișcări politice prin care PSD să-și revină fără actualul său lider, eventual cu cei care au plecat la Pro România, care vor reveni în PSD-ul nou, arată Cozmin Gușă.

”N-am nicio îndoială că Tudose, Andronescu și alții o să contribuie la destabilizarea lui Dragnea. Vor contribui la încercarea responsabilă de a da jos acest Guvern Dragnea condus de Viorica Dăncilă. Dragnea este singurul președinte PSD care conduce partidul în nume personal, alături de o clică pe care și-a impus-o. Apoi și-a dat jos doi prim-miniștri pentru că nu i-au făcut pe plac”, a precizat consultantul politic.

Cozmin Gușă cataloghează acest demers drept un ”joc subteran extrem de eficient și responsabil”, pentru că de la Victor Ponta în jos toți cei care au beneficiat de funcții din partea PSD au datoria de a contribui la recâștigarea partidului.

Totodată, consultantul politic a precizat că procedura, perfect legitimă, este, probabil, singura care îl va face pe Liviu Dragnea să nu mai fie susținut de social-democrați.

”Această procedură politică este și corectă și legitimă și ar putea fi aducătoare de succes. Ar putea să scape România de actualul Guvern și de Dăncilă și pe PSD de această conducere total haotică. PSD va înțelege că poate să mai propună un prim-ministru numai dacă nu va mai fi Dragnea; acela va fi momentul în care Dragnea nu va mai fi preferat”.

În cazul în care Guvernul Vioricăi Dăncilă nu va mai fi, Cozmin Gușă crede că va exista un PSD ”reformat”, dar care nu va mai putea să-și asume guvernarea.

”Dacă Dragnea pierde guvernarea, adică dacă Guvernul Dăncilă va fi dat jos, mișcările vor începe în PSD în mod consecutiv și vor fi ca baza a noii guvernări și a noii majorități. Pot să ducă inclusiv la scindare. S-ar putea să ne trezim cu alt partid de Stânga dacă Dragnea nu vrea să plece, dar cu un partid de Stânga foarte puternic și cu un PSDragnea care nu va mai putea să își asume guvernarea pentru că nu va mai avea suficienți parlamentari”, precizează conzultantul politic.

Spriritele s-au încins în PSD după ce Victor Ponta a reuşit să racoleze câţiva parlamentari din fostul său partid. Ieri, Liviu Dragnea l-a numit „şobolan”, iar începând de joi seară social-democraţii răsplătiţi de Dragnea cu funcţii în Guvern au pus şi ei tunurile pe Ponta. Miniştrii din Guvernul Dăncilă îşi acuză, acum, foştii colegi de trădare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here