Braşov: Pista aeroportului va fi gata pe 20 septembrie, promite Aristotel Căncescu

Aristotel Căncescu

Aristotel CăncescuPista aeroportului internațional Brașov-Ghimbav va fi gata pe 20 septembrie, au anunțat vineri președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Aristotel Căncescu, și reprezentanții firmei constructoare.

„Este ultima conferință de presă pe care o desfășurăm înainte de finalizarea lucrărilor la pistă, pe 20 septembrie. Sperăm să nu existe probleme din cauza vremii, să nu plouă, pentru că atunci lucrările nu pot continua. Suntem în curs de desfășurare a procedurilor pentru suprafețele de mișcare, licitația este în desfășurare și așteptăm ofertele până la 23 august. Dacă avem șansa ca vremea să fie bună, vom începe în acest an și lucrările la suprafețele de mișcare. De asemenea, o chestiune la care vom lucra este balizajul, pentru care executăm proiectul în acest an, iar anul viitor începem lucrările”, a declarat președintele CJ Brașov.

El a arătat că sunt numeroase firme care se interesează de investiție și de lucrările care trebuie făcute la terminal și la turnul de control, atât la sediul CJ cât și la Primăria Ghimbav, pentru că, odată cu finalizarea pistei, aceasta intră în proprietatea statului, iar investiția devine tentantă, susține Aristotel Căncescu.

„Domnul primar Dorel Toma (primarul orașului Ghimbav—n.red.) a avut multe contacte și acesta este și motivul pentru a porni un caiet de sarcini pentru găsirea unor colaboratori cu care să terminăm investiția. Am fost contactat și de la Guvern de un consilier al primului-ministru Victor Ponta, pentru că o firmă din Turcia dorește să se implice în investiție. Noi ne dorim să vină să finalizeze investiția, cu toate că o putem finaliza și singuri, de la bugetul propriu al Consiliului Județean, dar într-un număr de ani, pentru că ar mai fi nevoie de peste 20 milioane de euro până la finalizarea integrală a aeroportului”, a subliniat Căncescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.