Bogdan Chiriţoiu nu vede cu ochi buni înfiinţarea de către Gabriela Firea a unor firme ale PMB

Autişti în administraţia publică consiliul concurenței Bogdan Chirițoiu
Bogdan Chirițoiu energielive.ro

Crearea de către primării a unor firme proprii care să gestioneze serviciile la nivel local îngrijorează autoritatea de concurență, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

„Asta recunosc că ne sperie, bine, ne îngrijorează abordarea. Multe autorități locale vor să-și creeze singure firme proprii care să gestioneze unele dintre serviciile la nivel local (fără licitație – n.red.). Din păcate, pentru România, Directiva este foarte bună pentru Germania, dar nu sunt convins că este bună pentru România, dar e aceeași Directivă pentru cele 28 de state membre și permite acest lucru”, a spus Chirițoiu.

El a punctat că Directiva „o fi bună pentru țări vestice cu o disciplină mai bună a administrației, dar în România ne creează îngrijorări”.

Primăria Capitalei, codusă de Gabriela Firea, a înfiinţat nu mai puţin de 22 de companii, cu scopul de a înlocui firmele private care prestau servicii pe bani publici, câştigând contracte la licitaţii organizate chiar de municipalitate, aşa cum funcţionează orice piaţă liberă. Aceste 22 de firme publice au ca obiect de activitate, parcări, pază, parcuri, cimitire, iluminat şi altele. Principalul argument al Primăriei a fost că precedenta administraţie, condusă de Sorin Oprescu, a semnat contracte păguboase cu firme private pentru diverse servicii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.