Banii alocați prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu vor fi condiționați de reformele din justiție, a anunțat premierul Florin Cîțu

Florin Cîțu, gov.ro
Florin Cîțu, gov.ro

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ar trebui aprobat în ultima săptămână din septembrie, a declarat premierul Florin Cîțu. Acesta a negat informațiile apărute în presă potrivit cărora banii alocați prin Plan ar putea fi condiționați de reformele din justiție.

“Pe PNRR am trimis vineri ultimele comentarii. Din discuțiile pe care la am cu ministrul Ghinea ar trebui să fie aprobat PNRR în ultima săptămână din septembrie.

Am văzut o informație în spațiul public care este exagerată. Legătura dintre reforme în justiție și bani prin PNRR nu este adevărată. Sunt câteva lucruri acolo care sunt de bun simț dar n-au nicio legătură cu reforma în justiție așa cum vrem noi s-o facem.

PNRR n-o să fie condiționat de reforma în justiție, cum ne-am asumat-o în MCV. Sunt doar câteva borne, de exemplu, clarificări.

Vă dau un exemplu. Ca în România legile, după ce sunt modificate prin amendament, să fie publicată întreaga lege cu noul amendament, noua formă, nu doar amendamentele. Să fie mai clar pentru toată lumea care este ultima formă. Acesta este un exemplu de modificare care apare în PNRR”, a afirmat Florin Cîțu.

Plata tranșelor de bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în sumă totală de 29,2 miliarde de euro, ar putea fi condiționată de realizarea unor reforme precise în justiție.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Cristian Ghinea (USR PLUS) a propus aceste condiţionalităţi în negocierile cu Comisia Europeană. Acest lucru deoarece PNRR funcționează în sine ca un program dedicat reformelor realizatee de statele membre în diferite domenii, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here