Bădălău, turnat de un fost PNL-ist condamnat pentru şantaj

directiva omnibus beretta CEX PSD

Ies la iveală detalii importante legat de dosarul în care fostul parlamentar PSD, Niculae Bădălău este acuzat de infracțiuni de corupție.

CITEŞTE ŞI: Lider PSD Nicolae Bădălău, reţinut pentru corupţie, nu poate fi suspendat din funcţie

Edilul căruia Niculae Bădălău i-ar fi oferit mită în schimbul derulării unor contracte ar fi nimeni altul decât Dan Păsat, fost deputat PNL care a fost condamnat în 2013 la 3 ani de închisoare pentru șantaj.

Acuzaţii DNA

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă. În total, Bădălău i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte”, a explicat DNA într-un comunicat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.