Avocatul Piperea: „Primarul general este obligat să își dea demisia”

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este obligat să demisioneze, după ce DNA a constatat că există date și probe pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune, spune avocatul Gheorghe Piperea.

Avocatul a publicat mai multe capturi din ordonanță.

Acum, dosarul deschis pe numele lui Nicuşor Dan la DNA ar urma să ajungă la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale, mai spune Piperea.

Totodată, dacă Nicuşor Dan nu va demisiona, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum, mai precizează avocatul.

„(…) DNA a constatat oficial că, în dosarul privindu-l pe Nicușor Dan, există date și probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune, trimițând dosarul la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale. 

(…) În acest moment, Primarul General este obligat să își dea demisia. Dacă nu o face, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum.

Documentul este oficial, urmând a ajunge pe masa judecătorilor de la ÎCCJ, deci public și la dispoziția presei”, a scris avocatul Gheorghe Piperea, pe pagina de Facebook.

Nicușor Dan a fost denunțat la DNA, în septembrie 2020, fiind acuzat de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii și spălare de bani.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Parca așa zis avocatul ala a fost demascat ca a făcut ilegalități,cum a scăpat,ca sa nu mai abereze pe unde ajunge,pe net,etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here