Autoritățile anunță modalitățile de înscriere pentru vaccinarea împotriva COVID-19

covid

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează că fiecare persoană se poate înscrie pe platformă.

Ea trebuie sa aleagă una dintre modalităţile corespunzătoare categoriei din care face parte.

Înscrierile pentru etapa 1
Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi social, sistem public şi privat, se pot înscrie prin intermediul angajatorului. Lucrătorii din domeniile sănătăţii şi social, sistem public şi privat, pot apela call centerele. Acest lucru este valabil si pentru pentru persoanele care nu deţin certificat digital calificat. Sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical

Cum se fac Înscrierile pentru etapa a 2-a

Pentru etapa 2, populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale, înscrierile se pot face prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale. Pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani înscrierile se fac individual, direct pe platforma informatică,.Pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medicosociale şi rezidenţiale înscrierile se fac prin prin administrator. Pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani înscrierile se fac prin aparţinători. Pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, acest lucru se face prin apelarea call centerelor. Persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă. trebuie să apeleze direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor.

Persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;

Înscrierile pentru etapa a 3-a

Pentru etapa 3, fiind vorba de populaţia generală, înscrierile se pot face prin prin intermediul angajatoruli, individual, direct pe platforma informatică, prin apelarea call centerelor. Sau prin intermediul medicului de familie sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.

Paşii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări sunt prezentaţi în Manualul de utilizare, postat pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Suport

CallCenter DSP Bucureşti – 021.795.00.54, 021.9462

CallCenter DSP Constanţa – 0241.836.313

CallCenter DSP Ilfov – 021.414.44.22

CallCenter DSP Naţional – 021.414.44.XX (în funcţie de judeţ – XX reprezintă codul de judeţ)

ex. DSP Timiş – 021.414.44.56, DSP Argeş – 021.414.44.48

Alte informaţii utile pot fi accesate la secţiunea „Întrebări frecvente” de pe platforma de programare, potrivit.digi24.ro.

Pentru cine este disponibilă platforma https://programare.vaccinarecovid.gov.ro/

CNCAV reaminteşte că programările în platforma https://programare.vaccinarecovid.gov.ro/, sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I. Este vorba de cele care îşi desfăşoară activitatea în domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat.

Peste 5.600 de cadre medicale au fost vaccinate până acum
Peste 5.600 de cadre medicale au fost vaccinate până acum în România. Miercuri este deja a patra zi a campaniei de vaccinare.

Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) la data de 30 decembrie, ora 17:00, 2.888. de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) iar 5.666 de cadre medicale au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020).

10 reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare

Au fost 10 reacţii comune şi minore, fiind vorba de de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore). Două au fost reacţii de tip local, cu durere la locul injectării iar 8 reacţii generale, de tip febril.

Numărul de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020) au fost de 17 reacţii comune şi minore, dintre care 4 reacţii locale cu durere la locul injectării. 13 reacţii au fost generale, din care 10 febrile, 3 alergice de tip urticarie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here