Aurescu a discutat cu Kuleba despre strategia Ucrainei: Vom câştiga acest război!

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a afirmat vineri, într-o declaraţie de presă comună cu omulogul său ucrainean Dmitro Kuleba, că Ucraina trebuie să câştige acest război şi s-a declarat convins că va câştiga.

Bogdan Aurescu i-a transmis omologului ucrainean sprijinul total al României pentru toți refugiații, dar și sprijinul prin hub-ul logistic de la Suceava.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a ținut să mulțumească României pentru sprijin și a explicat faptul că primirea refugiaților ucraineni în România a salvat viețile multor oameni.

CITEŞTE ŞI: Ciucă, discuţii de ULTIMĂ oră cu ministrul de Externe al Ucrainei: Gestionarea fluxului de refugiaţi!

„Aș vrea să mulțumesc Guvernului României pentru primirea refugiaților ucraineni. Aceștia puteau fi victimele războiului, iar faptul că i-ați primit în țara dumneavoastră le-a salvat viețile.

Eu îmi doresc ca toți cetățenii ucraineni să se întoarcă acasă, dar să fim obiectivi și să recunoaștem faptul că mulți dintre ei vor rămâne în România, dar vă asigur că vor deveni membri valoroși ai comunităților dumneavoastră.

Va fi un efort major de reconstrucție al Ucrainei și dorim să mulțumim României pentru planurile de reconstrucție. Avem deja acest plan de reconstrucție, va fi o Ucraină europeană, o Ucraină modernă.

Un ultim lucru aș dori să vă spun: vom câștiga acest război, Ucraina va câștiga!”, a spus Dmytro Kuleba.

Noua strategie a Ucrainei

Kuleba a explicat că noua strategia a Ucrainei este să revitalizeze comerțul pe fluviul Dunărea, având în vedere faptul că Rusia blochează accesul la Marea Neagră și la Marea Azov. La rândul său, ministrul de Externe din România, Bogdan Aurescu, a insistat asupra creșterii capacității Portului Constanța pentru a asigura transportul cerealelor din Ucraina.

„Am discutat aceste aspecte, dar nu am intrat în foarte multe detalii. CEea ce este important este că România vrea să se implice activ în reconstrucția Ucrainei. Faptul că suntem vecini ai Ucrainei reprezintă un atuu în sensul contribuției noastre. În funcție de solicitările concrete ale Ucrainei noi ne putem adapta.

În ceea ce privește transporturile, noi am luat măsuri pentru a ajuta transporturile din Ucraina. De asemenea, am luat măsuri pentru a extinde capacitatea Portului Constanța. Este nevoie de aceste legături pentru mult căutatele cereale din Ucraina.”, a spus Bogdan Aurescu.

Kuleba a spus că fluviul Dunărea va deveni punct strategic de legătură între Ucraina și restul Europei.

„Nimeni nu vorbește despre asta, dar suntem pe cale vedem o renaștere a fluviului Dunărea. Faptul că Rusia blochează comerțul maritim, ne face să căutăm soluții alternative. Portul Constanța este foarte important și mulțumim României pentru mobilizare, dar oportunitatea care se află în fața noastră este fluviul Dunărea, este șansa fluviului să devină mai profitabil economic. Vom acorda foarte multă atenție fluviului Dunărea și a legăturii pe care acesta o poate asigura cu țările din Europa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here