Atac terorist la Târgul de Crăciun de la Strasbourg: 4 morți și 12 răniți

Un atac terorist a avut loc la Târgul de Crăciun de la Strasbourg, atac în care au fost ucise 4 persoane și alte 12 au fost rănite.

Un atac terorist a avut loc la Târgul de Crăciun de la Strasbourg, atac în care au fost ucise 4 persoane și alte 12 au fost rănite. 

Autorul atacului a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 29 de ani, a cărui reşedinţă a fost percheziţionată de poliţie mai devreme în aceaşi zi în legătura cu un jaf, au spus două surse din poliţie. Pe de altă parte, suspectul trebuia să fie interpelat marţi dimineaţa de jandarmi în cadrul un ei anchete pentru tentativă de omor.

Toate instituţiile din Strasbourg care ţin de Uniunea Europeană şi cele publice sunt închise, iar acolo unde există persoane în incintă au rămas blocate, după ce marţi seara a avut loc un atac armat în apropiere de Târgul de Crăciun.

MAE: NU există nici un român printre victime

MAE informează că până în acest moment nu sunt confirmate victime de cetăţenie română în urma atentatului de la Strasbourg şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular.

„Consulatul General al României la Strasbourg are în atenţie incidentul petrecut marţi seara în Piaţa Kleber şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate”, precizează MAE.

De asemenea, Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină dacă situaţia o va impune.

Procurorii francezi au spus că tratează incidentul ca pe un act de terorism. Autorităţile locale au declarat că individul se află pe o listă de supraveghere a serviciilor de securitate, care include persoane suspectate de legături extremiste.

Cu toate acestea, ministrul de interne Christophe Castaner, într-o scurtă declaraţie făcută înainte de a zbura la Strasbourg, a spus că suspectul era cunoscut de poliţie în legătură cu infracţiuni non-teroriste.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here