Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului a transmis un mesaj către enoriași: Mă voi vaccina anti-COVID-19

foto, sursa europafm
foto, sursa europafm

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului anunţă că se va vaccina împotriva COVID-19. Arhiepiscopul le cere credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate.

Potrivit acestuia, scopul este de a nu cădea victime dezinformărilor, potrivit digi24.ro.

„Guvernul României a făcut un site Vaccinare-covid.gov.ro. Este un mijloc sigur, autorizat”

„Guvernul României a făcut un site Vaccinare-covid.gov.ro. Este un mijloc sigur, autorizat, de informare. Cu întrebări şi răspunsuri pe tema vaccinării contra COVID-19. Dar şi alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de către specialişti. Nu doar date aproximative şi nefondate pe adevăruri ştiinţifice, pentru a se feri lumea de capcana ştirilor false care au inundat lumea. Dacă apelăm la site-ul de mai sus, vom găsi răspuns şi la întrebarea, dacă pot refuza vaccinarea. Iar răspunsul este fără echivoc: vaccinarea este voluntară şi ne-obligatorie”. Se arată într-un mesaj postat pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Sfaturile Arhiepiscopului Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului

Arhiepiscopu îi sfătuieşte pe cei care au nedumeriri, cât şi pe cei care „se erijează în atoateştiutori” să se informeze. Acest lucru pentru a nu avea dubii asupra fenomenului COVID-19.

„Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinaţi toţi cei din prima şi a doua urgenţă”

„Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă. Se vede clar că osteneala celor încredinţaţi cu această lucrare salvatoare îşi iau în serios chemarea de îngeri ai vieţii, riscându-şi viaţa şi confortul, zi de zi! Doar cei răutăcioşi îşi exprimă mereu nemulţumiri. Ei folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat si civilizat. Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinaţi toţi cei din prima şi a doua urgenţă”, transmite arhiepiscopul Calinic.

În opinia sa, vaccinul împotriva COVID-19 trebuie să fie văzut ca orice alt vaccin care i-a protejat pe oameni de diferite boli.

„Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal!”

„Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul COVID-19 are în structura lui şi manifestări asemănătoare cu gripa obişnuită care bântuie omenirea. Tot aşa trebuie înţeles vaccinul anti-COVID-19. Doar cu o excepţie, că se constată anumite mutaţii, o nouă tulpină. Trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor şi mai ales a complicaţiilor, în masă”, se mai arată în mesaj.

Ceăţenii ar trebui să asculte „de glasul specialiştilor în materie de sănătate”

Înaltul ierarh consideră că cetăţenii ar trebui să asculte „de glasul specialiştilor în materie de sănătate”. Ei trebuie să respecte măsurile de protecţie decise de autorităţi, pentru a contribui la eradicarea cât mai rapidă a pandemiei.

„Aşadar, să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastrăt.

„Aşadar, să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră”

„Aşadar, să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastr. Să ne punem nădejdea în Campania de vaccinare şi în Domnul Dumnezeu şi în priceperea specialiştilor întru ale sănătăţii,priceperea specialiştilor întru ale sănătăţii, ,’că şi pe ei i-a zidit Dumnezeu!’ să slujească la însănătoşirea omenirii! (…) Se impune ca fiecare dintre noi, care dorim să convieţuim întreolaltă, să avem grijă mare de sănătatea noastră şi de sănătatea celorlalţi, în egală măsură! Iar dacă este cineva supărat datorită unor afirmaţii verbale sau în scris, îmi cer cuvenita iertare!”, încheie arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here