Arafat: Este posibil să se impună anumite restricții și să existe zone izolate. Sunt cinci puncte fierbinți

FOTO: MAI
Raed Arafat: MAI

Creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 ar putea impune anumite restricții în anumite zone, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Potrivit acestuia, în prezent situația este gravă în București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, dar și Galați.

„Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a declarat Arafat, la Digi 24.

Șeful DSU spune că, la această dată, „avem un număr foarte mare de cazuri continuu” în cinci „puncte fierbinți” – București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, la care se adaugă Galați. Acesta a declarat că este posibil ca anumite zone să fie izolate, dacă infecțiile cu COVID-19 vor continua să crească.

„Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe”, a afirmat Arafat.

Arafat, avertisment: Este discutată în acest moment intenția restricționării din nou dacă nu se respectă regulile

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.