Apel către ministrul Transporturilor. Primarul Sectorului 2 cere o nouă gură de acces la metrou Pipera

metrou Pipera Magistrala 2 de metrou va fi extinsă

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Şova, să înceapă procedurile necesare pentru construirea unei guri de acces suplimentare a staţiei de metrou Pipera.

„Zona este foarte aglomerată şi tranzitată zilnic de peste 65.000 de persoane. Este inadmisibil ca traficul pietonal să fie congestionat din cauza unei singure ieşiri a staţiei de metrou Pipera. Există riscuri pentru cetăţeni din cauza lipsei condiţiilor de evacuare şi a îngreunării accesului rapid al maşinilor de intervenţie, în cazul producerii unui eveniment tragic”, a declarat Dan Cristian Popescu.

Dan Cristian Popescu a cerut conducerii ISU Bucureşti-Ilfov să înceapă o serie de controale pentru identificarea şi prevenirea situaţiilor de risc precum şi pentru facilitarea condiţiilor de evacuare a persoanelor şi accesul rapid al maşinilor de intervenţie în cazul producerii unui eveniment tragic în perimetrul respectiv.

“Nu trebuie să aşteptăm să se întâmple o nenorocire pentru a ne ocupa de lucrurile cu adevărat importante pentru oameni. Cetăţenii care plătesc impozite trebuie să beneficieze de o infrastructură sigură şi decentă”, a mai declarat Dan Cristian Popescu.

Cel puțin deocamdată, nici conducerea Metrorex, nici cea a Ministerului Transporturilor nu au avut nicio reacție la apelul făcut de Dan Cristian Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ