ANRE: Clienții afectați de întreruperile dese de furnizare de energie electrică vor primi facturi mai mici

stilp electricitate. Sursa foto: google
stilp electricitate. Sursa foto: google

Furnizorii de electricitate susțin că clienții afectați de întreruperile de furnizare de energie electrică vor primi drept compensații bani.

Consumatorii nu trebuie să facă niciun demers,  deoarece sumele vor fi incluse, automat, pe factură. Decizia vine ca urmare a unui număr mare de sesizări, mai multe cartiere din București fiind ore întregi fără curent electric. Rețelele au căzut una după alta. Distribuitorii de electricitate nu au mai răspuns la plângerile clienților, potrivit digi24.ro.

Când vor fi despagubiți consumatorii afectaț

 “Scrie pe factură că este o compensație. Apare o sumă cu minus în factură și explicații pentru ce anume. Pentru că sunt mai mulți indicatori standard. E posibil să nu fie chiar în factura următoare, dar în 3-6 luni să apară aceste compensații.

Există un termen în standard în care trebuie preluat fiecare apel de către un operator uman, nu doar de robot. Maximum 30 de secunde de la inițierea apelului până la preluare acestuia, fără intervenția unui operator uman, 180 de secunde pentru preluarea apelului de către un operator uman și 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii”., a declarat Zoltan Nagy-Bage, vicepreședinte ANRE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here