ANI cere revocarea din funcţie a deputatului Constantin Adăscăliţei, fost consilier local la Iaşi, pentru incompatibilitate

Constantin AdăscăliţeiAgenţia Naţională de Integritate a solicitat Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului Constantin Adăscăliţei, după ce instanţa supremă a decis definitiv că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care era membru al Consiliului Local Iaşi.

Solicitarea a fost transmisă conducerii Camerei Deputaţilor, împreună cu raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului Constantin Adăscăliţei, rămas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea aplicării sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie, respectiv pentru constatarea interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani, a anunţat miercuri ANI.

Pe 23 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Constantin Adăscăliţei împotriva sentinţei din 2012 a Curţii de Apel Iaşi, privind menţinerea ca legal şi temeinic a raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a actualului deputat. Agenţia Naţională de Integritate a constatat, pe 15 iunie 2012, că Adăscăliţei, consilier judeţean la Consiliul Judeţean Iaşi la data finalizării raportului de evaluare, a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât firma la care acesta era asociat, SC Olimpic 2000 SRL, a încheiat, în martie 2009, un contract în valoare de 3.354 de lei cu SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA, societate comercială al cărei unic acţionar era CJ Iaşi, încălcând, astfel, prevederile articolului 90 din Legea 161/2003.

Constantin Adăscăliţei (PSD) este la primul mandat de deputat, el fiind ales în 2012, într-un colegiu din Iaşi. Anterior, Constantin Adăscăliţei a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi (2008-2012), viceprimar al municipiului Iaşi (2004-2008) şi consilier municipal (2000-2004). Deputatul a deţinut, în perioada 2002-2012, funcţia de vicepreşedinte al PSD – filiala Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ