ANAF scoate la licitaţie limuzinele miliardarului Ioan Niculae

Mașinile omului de afaceri Ioan Niculae și cele ale fostului ministru Elena Udrea sunt scoase de ANAF la licitație, astfel că acestea pot fi cumpărate de orice român.

CITEŞTE ŞI: Ioan Niculae, la un pas să scape de puşcărie după doar 9 luni, deşi are o condamnare de 5 ani

Printre mașinile vândute de ANAF sunt și două vehicule ale omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat după ce firma InterAgro ar fi încheiat contracte fictive cu o altă companie, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat.

Sunt căutați cumpărători și pentru mașinile Elenei Udrea, condamnată în dosarul „Gala Bute”.

Cei care sunt interesați de mașinile confiscate și scoase la vânzare de Fisc au de făcut câți pași pentru a intra în posesia acestora. Mai întâi, trebuie consultat site-ul ANAF care grupează ofertele pe județe. Acestea conțin data licitației, prețul de evaluare, dar și imagini cu mașina scoasă la vânzare.

Pentru a vă putea prezenta la termenul de vânzare trebuie ca în prealabil, cu cel puțin o zi înainte, să depuneți o serie de documente: în primul rând, oferta efectivă de cumpărare.

Cum poţi câştiga licitaţia

De exemplu, autoritățile fiscale din Cluj valorifică un Ford Galaxy înmatriculat, fabricație 2003. În documentul autorităților se arată că prețul de evaluare și pornire este 10.757 de lei.

Astfel, cel care își dorește această mașină va completa suma pe care este dispus să o cheltuiască pentru achiziție, dar care să fie egală sau mai mare decât prețul dorit de Fisc. De exemplu, 11.000 de lei. Dacă altcineva nu va licita mai mult, cel care a licitat 11.000 de lei va fi fericitul câștigător.

În caz de nevânzare, prețul scade cu un sfert Apoi trebuie făcută dovada plăţii taxei de participare sau a constituirii garanţiei sub forma scrisorii de garanţie, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei.

În plus, cei care reprezintă un cumpărător trebuie să dețină o împuternicire din partea acestuia.

La dosar se mai depun: o copie a actului de identitate (pentru cetățenii români), o copie a actului de identitate/paşaportului (pentru persoanele fizice străine), o copie a certificatului unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului (pentru persoanele juridice române) sau actul de înmatriculare tradus în limba română (pentru persoanele juridice străine).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here