Ambasada SUA la București a făcut anunțul: încep înscrierile pentru Loteria Vizelor!

Încep înscrierile pentru Loteria Vizelor
Încep înscrierile pentru Loteria Vizelor

Perioada de aplicare pentru programul Loteria Vizelor DV-2021, desfăşurat de Departamentul de Stat al SUA, începe miercuri de la ora 19.00, ora României, cetăţenii români putând să aplice până marţi, 5 noiembrie, ora 19.00, ora României.

Ambasada SUA la Bucureşti a anunțat că înregistrările sunt acceptate doar electronic prin site-ul www.dvlottery.state.gov.

Un element de noutate în cadrul noii sesiuni de aplicare, este cerinţa de a include numărul paşaportului solicitantului principal, ţara care l-a emis şi data de expirare.

„Această cerinţă se referă doar la solicitantul principal şi nu la dependenţii acestuia. Participanţii care nu vor include datele paşaportului vor fi descalificaţi. De asemenea, participanţii vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile programului DV-2021. Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate”, a informat Ambasada SUA.

„Departamentul de Stat administrează anual programul de imigrare «Diversity Visa» mandatat prin lege. Secţiunea 203(c) a Legii de Imigrare şi Naţionalitate (INA) stabileşte o clasă de imigranţi cunoscută ca «diversity immigrants» din ţările cu rate mici de imigrare în Statele Unite de-a lungul istoriei. Participanţii care sunt selecţionaţi în cadrul programului de loterie («selectees») trebuie să îndeplinească cerinţe simple, dar stricte, pentru a se putea califica pentru o viză DV. Departamentul de Stat determină persoanele selecţionate printr-o tragere la sorţi aleatorie făcută de un computer. Departamentul de Stat distribuie vizele DV pe şase regiuni geografice şi nicio ţară nu poate primi într-un an mai mult de 7 procente din numărul total de vize DV”, arată Departamentul de Stat al SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ