Alarmă! Noi tipuri de măşti de protecţie neconforme au fost descoperite pe piață

Măști periculoase

Sistemul UE de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) a validat, luni, trei alerte emise de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu privire la măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene.

Se menţionează într-un comunicat al ANPC, potrivit digi24.ro.

Cele trei tipuri de măşti sunt fabricate în China

Cele trei alerte transmise de România au în vedere comercializarea de măşti PRIMA şi RIXIN. Cea de-a treia alertă se referă la un tip de mască fără marcă. Toate cele trei tipuri de măşti sunt fabricate în China, potrivit alertelor remise de ANPC.

În urma validării acestor trei alerte de către RAPEX, numărul total al alertelor provenite din România şi confirmate de sistemul UE de alertă rapidă pentru produse nealimentare se ridică la 21. Smenţionează în comunicatul ANPC.

„Numărul important de alerte validate de Sistemul RAPEX, în ceea ce privește măștile comercializate în România și, posibil, și în alte țări membre UE, demonstrează eficiența muncii depuse de Direcția de Control și Supraveghere Piață a ANPC. Aceasta este realizată chiar în condiții dificile impuse de tarele acestui an marcat de pandemie. Acest lucru, precum și întreaga noastră activitate, îi asigură pe consumatorii români că prioritatea noastră este, ca întotdeauna, respectarea cu strictețe a legii și a drepturilor lor de către operatorii economici”, a declarat Eduardt Cozminschi, Președintele ANPC.

Piața de bunuri și servicii, supravegheată permanent

ANPC supraveghează permanent piața de bunuri și servicii. Mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19. Proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârșit. ANPC îi avertizează pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene . Scopul este pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here