Ajutor pentru seniorii ilfoveni. Transport gratuit pentru consultații medicale, pus la dispoziție de Consiliul Județean Ilfov

Ilfov

Sănătatea are prioritate în județul Ilfov. Consiliul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea vor sprijini persoanele cu vârste de peste 65 de ani din Ilfov să-și poată face investigațiile medicale decontate de stat, în baza unei trimiteri de la medicul de familie sau medicul specialist.

Echipele Consiliului Județean vor organiza transportul persoanelor către spital și ulterior, după caz, înapoi în localitatea de domiciliu. Specialiștii spitalului de la Buftea vor asigura consultațiile aferente controalelor generale, la recomandarea medicilor care vor elibera trimiterile. Atât deplasarea cât și investigațiile medicale se vor face în baza unor programări.

Începând de marți, 1 februarie, persoanele care vor să beneficieze de transport gratuit pot suna, în intervalul 11:00 – 15:00, la numărul 0751-235.009.

Protocolul dintre Consiliul Județean și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea a fost încheiat după ce s-a constatat o scădere a numărului de pacienți din grupa de vârstă de peste 65 de ani, inclusiv în cazul pacienților cu afecțiuni cronice, care ar fi trebuit să se prezinte periodic la reevaluare și tratament. Oamenii au reclamat tocmai dificultatea de a se deplasa, în mijloacele de transport în comun, în condiții de siguranță sanitară.

Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov

„În dialogul de săptămâna aceasta, vă invit să-mi spuneți dacă știți persoane de peste 65 de ani care, în această perioadă, nu au putut merge la medic, pentru controale generale sau de specialitate, și care au fost motivele care i-au împiedicat. Haideți să punem #impreuna sănătatea pe primul loc”, a postat pe Facebook vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.