Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează: Trei zile de vreme anormal de rea

Vremea FOTO: /Pixabay.com
Vremea FOTO: /Pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o informare de precipitaţii moderate cantitativ, ninsori mai ales în zona montană.

Dar şi intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece. Avertizarea este valabilă în întreaga ţară până vineri dimineaţa,. 


In perioada13 aprilie, ora 16:00 – 16 aprilie, ora 10:00, în toată ţara vor fi precipitaţii moderate cantitativ, local 15 – 25 l/mp. Iar izolat, îndeosebi în nord-vest şi centru, de 30 – 40 l/mp. 

Averse de ploaie marţi şi miercuri


Începând din după-amiaza zilei de marţi şi până în seara zilei de miercuri  vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoţite de descărcări electrice.

Precipitaţii mixte se vor semnala trecător


În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi. Dar vor fi şi perioade cu lapoviţă şi ninsoare. Acest lucru cu precădere în noaptea de miercuri spre joi şi în cea de joi spre vineri. Pe alocuri şi temporar se va  depune un strat de zăpadă. Trecător, precipitaţii mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

 Ninsori la munte

La munte, treptat, vor predomina ninsorile. Se va depune strat de zăpadă local consistent. Iar în special la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor depăşi 70 – 80 km/h şi va fi viscol.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud şi sud-est. Ele vor avea  până la 60 – 65 km/h în Oltenia, amplificând senzaţia de rece, potrivit stiripesurse.ro.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri şi joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here