Academia de Poliție București a pierdut dreptul de a mai acorda titluri de doctor. Anunțul ministrului Educației

sursa: Facebook

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a pierdut dreptul de a mai acorda titluri de doctor. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat luni că, în urma raportului Consiliului de etica si management universitar, a retras acreditarea scolii doctorale de la Academia de Poliție.

„Am retras acreditarea școlilor doctorale ”Drept” și ”Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București. Decizia vine ca urmare a recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar și a numeroaselor semnale publice de alarmă cu privire la situația școlilor doctorale din cadrul instituției.

Am cerut, totodată, verificarea de către CNATDCU a tuturor tezelor de doctorat ale persoanelor care își desfășoară activitatea în cadrul Academiei de Poliție și care au obținut titlul de doctor după 2011.

Am solicitat, totodată, Consiliului Național de Etică al Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) un punct de vedere cu privire la încălcarea repetată a principiilor eticii academice și a bunei conduite științifice și aștept de la specialiștii Consiliului recomandările acestora. Nu în ultimul rând, am dispus inițierea unei proceduri speciale de monitorizare a Academiei de către o comisie mixtă, din care să facă parte inclusiv reprezentanți ai ARACIS.

Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București joacă un rol crucial în stat, de aceea e nevoie de intervenții ferme pentru reformarea acestei instituții. Pentru aceasta, am inițiat dialogul cu Ministerul Afacerilor Interne și am speranța că măsurile vor căpăta consistență în această direcție.
Avem nevoie de instituții puternice, a căror forță să vină din buna pregătire, integritatea și profesionalismul oamenilor. Prea mult timp, în Academia de Poliție a fost tolerat un comportament care a încălcat sistematic valorile și principiile onestității și ale integrității academice și ale cărui efecte le simțim în plan social. Am decis să dau acest răspuns instituțional care să pună capăt acestor practici și care să fie, totodată, un pas în plus pentru asanarea mediului academic și un semnal pentru toate instituțiile de învățământ superior din România”, a scris Monica Anisie, pe Facebook.

Robert Negoiță, doctor la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”

Printre cei care au obținut nemeritat titlul de doctor la Academia de Poliție București este și primarul Sectorul 3, Robert Negoiţă. Acesta a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, iar teza este plagiată aproape în întregime, scrie pressone.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.