A zecea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară

Omicron

A zecea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech,  de 201.240 doze, soseşte luni în ţară.

”Mâine, 22 februarie, soseşte în România, pe cale aeriană, cea de a zecea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 201.240 doze de vaccin. Acestea vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare. Inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării. 

 Cum se vor repartiza dozele

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară. Dozele vor fi distribuite astfel: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 59.670 doze; – Centrul Regional de Depozitare Braşov: 23.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 23.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 23.400 doze; – Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 23.400 doze. 

 În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, dar şi în tranşele anterioare, pe baza cererilor  transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. Următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 1 martie. La acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare. Săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Până la acest moment, s-au recepţionat 1.308.509 de doze de la Pfizer BioNTech. Au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here