Tăriceanu anunţă că ALDE se va întâlni săptămâna viitoare cu PNL

Moțiunea de cenzură , ALDE intra in opozitie

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, vineri, că săptămâna viitoare ALDE va discuta cu PNL despre textul moţiunii de cenzură. El a afirmat că există posibilitatea ca, înainte ca opoziţia să depună moţiunea, premierul Viorica Dăncilă să vină în Parlament pentru a cere un vot de încredere.

„Dacă nu avem un vot de încredere, evident că atunci Guvernul va cădea prin moţiune de cenzură. Pot să vă spun că am avut o primă discuţie informală cu PNL, care a solicitat să se întâlnească cu noi ca şi cu celelalte partide de Opoziţie. Vom mai avea o discuţie săptămâna viitoare, să discutăm pe marginea textului moţiunii de cenzură şi de asemenea le-am transmis celor din PNL că dorim să ştim şi care sunt paşii următori, după căderea Guvernului, pentru că aceasta este o problemă importantă. Dăm jos un guvern ca să guvernăm mai bine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi24.

Liderul ALDE a adăugat că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să vină cât mai curând în Parlament pentru a cere votul de încredere.

„Sunt două remarci pe care vreau să le fac: zilele Guvernului acesta depind evident tot mai mult, nu numai de moţiunea de cenzură, ci de necesitatea de a veni în Parlament pentru a cere un vot pe restructurare, pentru că conform art 85 din Constituţie este necesar un vot de încredere atunci când se schimbă compoziţia politică a Guvernului, ceea ce este cazul. Doamna Dăncilă ar fi trebuit să înţeleagă acest lucru. I l-a spus şi preşedintele. Probabil că nu are sfătuitorii care să îi dea sfaturile bazate pe articolele din Constituţie. Deci s-ar putea ca întâi să avem un vot de încredere.”

Potrivit unor surse MEDIAFAX, moţiunea de cenzură ar putea fi depusă după 20 septembrie.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a afrmat că moţiunea de cenzură va fi depusă la momentul oportun.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.