Chestorul Liviu Vasilescu, numit şef al Poliţiei Române de Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Liviu Vasilescu în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), potrivit unei decizii publicate miercuri în Monitorul Oficial.

Chestorul Liviu Vasilescu a fost numit şef al Poliţiei Române, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, la propunerea ministrului de Interne.

Potrivit deciziei premierului, care a fost publicată în Monitorul Oficial de miercuri, numirea a avut loc la propunerea ministrului Afacerilor Interne.

„Începând de la intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Liviu Vasilescu se numeşte în funcţia de inspector general cu rang de secretar de stat al Inspectoratului General al Poliţiei Române”, scrie în document.

În aprilie 2018, IGPR anunţa că chestorul de poliţie Liviu Vasilescu, director al Direcţiei Operaţiuni Speciale, a preluat, „cu acordul său”, funcţia de director al Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

”Menţionăm că acestea sunt funcţii echivalente, iar mutarea s-a realizat în temeiul Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare”, preciza atunci IGPR.

Fostul şef al Poliţiei Române , chestorul Ioan Buda a  fost demis de premierul Dăncilă pe 26 iulie,  în urma cazului Caracal.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.