Regele Fotbalului a fost externat

Foto: Facebook

Supranumit Regele Fotbalului, Pele, pe numele său din buletin Edson Arantes do Nascimento , a părăsit joi spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, în care a fost internat luni, în cadrul tratamentului lunar pe care îl efectuează împotriva cancerului de colon, care i-a fost depistat în luna septembrie.

Pacientul se află într-o stare clinică stabilă şi satisfăcătoare”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de clinica din Sao Paulo, care a anunţat externarea sa.

Considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Pele trebuie să meargă la spitalul Albert Einstein cel puţin o dată pe lună pentru a se supune analizelor şi a continua chimioterapia pentru o tumoare la colon, de care a fost operat în toamna anului trecut.

De trei ori campion mondial

Singurul jucător care a cucerit de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970), Pele a fost internat timp de două săptămâni, în februarie, din cauza unei infecţii urinare descoperite cu ocazia unui control medical de rutină.

Înaintea operaţiei de anul trecut, Pele fusese internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, el a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here