Eveniment caritabil la Superbet Chess Classic Romania 2022

Superbet Chess Classic Romania 2022, prima din cele cinci etape ale ediţiei din acest an a Grand Chess Tour, se desfăşoară în perioada 5-15 mai, la București.

Competiţia este de şah clasic, în care jucătorii joacă în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 350.000 de dolari.

Bogdan Deac, cel mai bun şahist român al momentului (locul 59 mondial), a remizat cu francezul de origine iraniană Alireza Firouzja, numărul doi în lume, luni, în runda a cincea a turneului Superbet Chess Classic Romania 2022.

Singura victorie din această rundă a fost obţinută de americanul Fabiano Caruana, în faţa azerului Şahriar Mamediarov, campionul de anul trecut de la Bucureşti.

Celelalte trei meciuri s-au încheiat cu remize, Ian Nepomniaşci (FIDE) – Maxime Vachier-Lagrave (Franţa), Levon Aronian (SUA) – Wesley So (SUA) şi Richard Rapport (Ungaria) – Leinier Dominguez (SUA).

Wesley So, câştigătorul Grand Chess Tour în 2021, este liderul clasamentului, cu 3,5 puncte, fiind urmat de Deac, Aronian, Vachier-Lagrave, cu câte 3 puncte, Caruana şi Nepomniaşci, câte 2,5 puncte, Firouzja, Rapport, Dominguez, câte 2 puncte, Mamediarov, 1,5 puncte.

Ziua liberă

Marţi este zi de pauză la Superbet Chess Classic Romania 2022, iar miercuri sunt programate partidele din runda a şasea, Mamediarov – Firouzja, Dominguez – Deac, So – Rapport, Vachier-Lagrave – Aronian şi Caruana – Nepomniaşci.

Partidele încep la ora 15.00.

Pe 10 mai, ziua liberă din cadrul competiției, la Sheraton Bucharet Hotel (Platinum Ballroom) se va organiza un eveniment caritabil, la care publicul larg, iubitor al acestui sport al minții, va avea ocazia sa joace șah în echipa cu un Grand Master (GM).

Fondurile colectate in cadrul evenimentului vor fi dublate, în final, de către Fundația Superbet și direcționate apoi către refugiații din Ucraina.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.