Pensii majorate de la 1 ianuarie! Anunţul premierului

Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro

Guvernul are mai multe scenarii în lucru pentru majorarea pensiilor românilor, începând cu anul viitor. Premierul Nicolae Ciucă spune că ia în considerare mai multe ipoteze de majorare, cu 10%, la 15% sau 11%.

CITEŞTE ŞI: PMP cerere BOMBĂ: Pensii mărite cu 25% de la 1 ianuarie 2023!

El a precizat că nu vrea să anunțe un anumit procent deoarece își păstrează „partea de responsabilitate” și nu dorește să creeze anumite așteptări în rândul populației.

Procent de majorare

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că își păstrează „partea de responsabilitate” și nu va prezenta public, procentul de majorare pe care îl are în vedere pentru pensiile românilor. El a afirmat că nu dorește să le dea oamenilor așteptări, în condițiile în care nivelul de trai este destul de redus. Premierul a afirmat că sunt luate în discuție, în coaliție, mai multe scenarii de majorare pentru pensii, fie cu 10%, 15% sau 11%.

„Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi, şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim-ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat Nicolae Ciucă la Antena 3.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here