Numărul victimelor care au murit de gripă a sărit surprinzător

Gripa a ucis 127 de persoane Numărul victimelor gripei Numărul victimelor care au murit de gripă 61 de persoane au murit de gripă 34 de persoane au murit din cauza gripei 28 de persoane au murit de gripă au murit din cauza gripei Șapte persoane au decedat din cauza gripei

Numărul victimelor care au murit de gripă a ajuns la 79, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Anunțul este cu atât mai surprinzător cu cât niciodată de când a început această epidemie nu s-au înregistrat atâtea victime într-o singură zi. Acest lucru face să pară că, epidemia i-a o turnură mai violentă și tot mai greu de controlat.

Au mai fost confirmate încă şapte decese de la anterioara informare a INSP.

Ultimele şapte persoane care au murit de gripă sunt trei femei – din judeţele Giurgiu, Galaţi şi Olt, cu virus gripal de tip A şi vârste cuprinse între 62 şi 73 de ani – şi patru bărbaţi – din Teleorman, Constanţa (doi) şi Cluj, cu virus gripal de tip A şi vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani.

Toate persoanele decedate aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal.

LĂSAȚI UN MESAJ