Dan Cristian Popescu cere înființarea unei noi subunități de pompieri în sectorul 2

noi subunități de pompieri

Dan Cristian Popescu, viceprimarul liberal al Sectorului 2, vrea să acorde un sprijin financiar pentru înființarea unei noi subunități de pompieri pe raza Sectorului 2 și dotarea acesteia cu două autospeciale de intervenție.

Incendiile din ultima vreme, din București, fac simțită nevoia unei astfel de subunități, prin necesitatea micșorării riscurile produse de acestea prin reducerea timpilor de răspuns în scopul salvării vieților omenești și a bunurilor materiale.

Astfel că, Dan Cristian Popescu propune Consiliului Local Sector 2 acordarea a 4,5 milioane lei în vederea achiziției de către Inspectoratul Pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” a două autospeciale moderne și înființarea unei noi subunități de pompieri pe raza Sectorului 2, ultima subunitate de acest fel înființată în tot Municipiul București având loc în anul 2003.

Cele două autospeciale de stins incendii vor fi de ultimă generație. Ținând cont că o mare parte din tehnica de intervenție aflată în dotarea unităților de pompieri din Sectorul 2 are durata de viață depășită, necesitatea acestei achiziții este mai mult decât necesară.

„Prin achiziționarea acestor autospeciale se urmărește scăderea timpului de intervenție în situații de urgență; eficientizarea intervenției echipajelor specializate pentru salvarea de vieți, protejarea sănătății și a bunurilor materiale ale cetățenilor Sectorului 2 și creșterea calității misiunilor, prin utilizarea unor echipamente moderne”, spune viceprimarul.

Această intenție vine din dorința de a statua ideea conform căreia viața și siguranța cetățenilor din Sectorul 2 reprezintă o prioritatea absolută.

 

LĂSAȚI UN MESAJ