Cum a construit Oprescu parcări care stau goale

Parcarea de la Universitate sta mai mult goala.
Parcarea de la Universitate sta mai mult goala.
Parcarea de la Universitate sta mai mult goala.

În majoritatea studiilor sociologice, problema locurilor de parcare se situează de peste 15 ani în topul opțiunilor bucureștenilor. Cu toate acestea, există zone în București unde, deși s-au realizat mai multe parcări de către edilul-șef al Capitalei Sorin Oprescu, sau de către foștii primari ai Capitalei,  proprietarii de autovehicule preferă să nu le folosească.

Un astfel de exemplu este zona intersecției de la piața Universității. Într-un perimetru restrâns, există amenajate două parcări subterane și peste 1.000 de locuri de suprafață, urmând ca în următorii doi ani să fie dată în folosință încă o parcare subterană.

În cifre situația se prezintă dupa cum urmează: parcarea de lângă hotelul Intercontinental număra 900 de locuri, parcarea subterană de la Universitate – 420 de locuri, locuri de parcare de suprafață în arealul adiacent – circa 1400. Locurile de parcare pot fi închiriate în sistem de abonament sau per oră de staționare. Prețurile, unele dintre cele mai mici din Europa, variază de la 1,5 la suprafață – 2,5 lei/ora în subteran, în timpul zilei, până la 1 leu/ora în timpul nopții.

„Până în anul 2015, va fi dată în folosință și parcarea subterană de pe strada Edgar Quinet cu o capacitate de 380 de locuri. Cu toate acestea, în zona de la Universitate, pe străzile Ion Ghica, Doamnei și pe alte câteva străzi adiacente, carosabilul și trotuarele devin impracticabile din pricina autoturismelor parcate. Este de menționat și faptul că aceste locuri de parcare improvizate reprezintă o sursă importantă de venit pentru parcangii de ocazie”, explică Cornel Pieptea pe blogul lui personal.

Efectul direct se răsfrânge asupra gradului de ocupare al parcarilor special amenajate: pe timpul zilei, gradul mediu anual de ocupare este de 30%, ajungând până la 60% în sezonul rece. Per total, gradul mediu anual de ocupare (zi și noapte) este de sub 10%, conform datelor furnizate de către Primăria Municipiului București.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.