PSNews: Armaghedonul tehnocraților de la ANAF

ANAF
„Tripleta” Dragoș Doros - Dacian Cioloș - Anca Dragu

Timp de 1 an tehnocraţii au făcut prăpăd în interiorul Fiscului şi al Vămii din România promovându-şi oamenii (prieteni, membrii ai familiei, parteneri de afaceri sau oameni loiali) în funcţii de conducere, scrie jurnalistul Silviu Mănăstire pe psnews.ro.

Publicăm, în continuare, dezvăluirile PSNews:

„Numai pe data de 9 ianuarie 2017 şefii din ANAF şi Vamă, numiţi de tehnocraţi, au organizat concursuri de definitivare pe post pentru peste 100 de funcţii de conducere din structurile ANAF din ţară. Prin aceste concursuri “ghidonate” numai la Direcţia Regională Bucureşti oamenii tehnocraţiilor s-au înşurubat pe 80 de funcţii de şefi. Şeful ANAF Dragoş Doros şi-a dat demisia după ce noul Guvern a constatat lipsă din încasările bugetare a circa 10 miliarde de lei! Banii urmau a fi folosiţi pentru diverse majorări de venituri.

Noul ministru de Finanţe, Viorel Ştefan, a anunţat un control la ANAF

Ce nu cunoaşte ministrul este amploarea şi puterea reţelei de influenţă construită în interiorul ANAF de guvernarea tehnocrată. Dragoş Doros se va întoarce într-o funcţie bine plătită, de director responsabil cu taxele, la compania multinaţională de consultanţă financiară şi contabilă de la care a plecat. Încă de la numirea sa în funcţie, Dragoş Doros a fost într-un posibil conflict de interese neanchetat de Agenţia Naţională de Integritate.

Compania de consultanţă la care Doros a fost/ şi va redeveni “tax manager” reprezintă firmele private (de regulă mari companii multinaţionale) în relaţia cu ANAF. La momentul în care Doros a devenit şeful ANAF, foştii săi colegi consultanţi şi firmele private pe care aceştia le reprezentau aveau relaţie directă cu ANAF. Firmele reprezentate de Doros în relaţia cu ANAF, cărora acesta le-a oferit consultanță fiscală ani de zile, s-au bucurat să-şi întâlnească partenerul de afaceri în fotoliul de şef al Fiscului.

Din acest punct de vedere numirea lui Dragoş Doros la ANAF a fost o adevărată operaţiune specială. La fel, numirea consultantului fiscal Gabriel Biriş în funcţia de secretar de stat în ministerul de Finanţe (amicul lui Dragoş Doros) se înscrie în aceeaşi logică a guvernării tehnocraţilor – aceea în care de mult ori s-a pus lupul paznic la oi. Această relaţie dintre compania de consultanţă multinaţională, tax- managerul ei Dragoş Doros şi diverse decizii ale Fiscului luate atât timp cât acesta a fost şef, merită investigate în profuzime de instituţiile statului, sau măcar de Corpul de Control al premierului Sorin Grindeanu.

Ca orice om de sistem ex- şeful ANAF Dragoş Doros provine dintr-o echipă de băieţi deştepţi pe care o regăsim în formula de joc prima dată în 2012. Atunci, ministrul de Finanţe era Bogdan Dragoi (guvernarea MRU), şeful ANAF Şerban Pop iar secretar de stat tocmai… Dragoş Doros. Echipa a fost recuperată parţial în timpul guvernării tehnocrate Bogdan Dragoi este şi fost consilier prezidenţial al preşedintelui Băsescu şi, mai important, fiul unui important general de Armată (cu bune contacte externe).

Şerban Pop – fost şef al ANAF este considerat o adevărată eminenta cenuşie a Fiscului. A fost consilier/ director de cabinet al fostului ministru PSD al Finanţelor, Mihai Tanasescu şi prieten bun cu fiul acestuia (Şerban Tanasescu). O perioadă a ocupat funcţia de vicepreşedinte ANAF (guvernarea Tariceanu). Şerban Pop ar fi trebuit reinstalat odată cu guvernarea tehnocrată Ciolos în funcţia de preşedinte al ANAF, însă acesta era cercetat şi trimis în judecată în câteva dosare penale (dosarul Bica- Simu este cel mai de notorietate). A fost numit în schimb Dragoş Doros. Oamenii de bază promovaţi de Dragoş Doros în interiorul ANAF în ultimul an fac parte însă dintr-o reţea transpartinica de influenţă de care Şerban Pop nu este străin.

Claudiu Codrea – a fost şeful de cabinet al lui Dragoş Doros dar şi fostul şef de cabinet al lui Şerban Pop. Codrea era principalul sfătuitor al lui Doros şi omul din umbra al deciziilor din ANAF. Codrea a pus umărul de promovarea oamenilor din echipa lui Şerban Pop în întreaga structură ANAF şi Vamă.

Ion Damian şi Nicolae Grofu (detaşaţi/ transferaţi de la Ministerul de Interne)

Ion Damian – a fost şeful direcţiei de Integritate din ANAF iar apoi promovat de Dragoş Doros în importanta funcţie de director al Direcţiei de Executări Silite şi Cazuri Speciale. Din această postură, Ion Damian coordonează acum toate dosarele de recuperare de prejudicii ale ANAF.

Nicolae Grofu –secretarul general al ANAF promovat de Dragoş Doro;. Grofu este responsabil direct de toate concursurile şi promovările făcute în ANAF în ultimul an.

Doru Dudas – vicepreşedinte ANAF, numit responsabil de colectare de către Dragoş Doros. Promovat de la Direcţia de Legislaţie.

Mariana Vizoli – promovată secretar de stat în Ministerul de Finanţe, a condus Direcţia de Legislaţie în domeniul TVA din ANAF, este poreclita doamna TVA după ce a fost pusă sub acuzare în dosarul de evaziune Murfatlar (a fost schimbată în toamna anului 2016, după începerea urmăririi penale).

Sorin Giuvelea – directorul Direcţie Regionale a Finanţelor Bucureşti – Ilfov, promovat în mod direct de către Dragoş Doros prin îndepărtarea fostului titular Marinel Rizea.

Dorel Fronea – vicepreşedinte ANAF responsabil de Vamă, promovat cu binecuvântarea lui Dragoş Doros. Fronea se lauda cu protecţia fostului ministru PSD al Finanţelor Eugen Teodorovici, dar timp de un an s-a vopsit ca tehnocrat. Dorel Fronea se afla în relaţii de colaborare şi sprijin reciproc cu Lilian Onescu (fost Ostropel), protejat al fostului ministru PNL Daniel Chitoiu, fost şef al ANAF.

Soţia lui Dorel Fronea – este angajată la biroul de tranzite al Direcţiei Generale a Vămilor, iniţial fusese o simplă profesoară.

Dragoş Mihai – şef de cabinet şi consilierul vicepreşedintelui Dorel Fronea, fost şef serviciu în Direcţia Regională Vamală Bucureşti, fratele geamăn a lui Dragoş Mihai face operaţiuni de comisionar vamal, soţia acestuia Renata Mihai a fost angajată prin semnătura lui Fronea în cadrul direcţiei generale a Vămilor în funcţia de şef Birou antitabac.

Macel Mutescu – consilierul vicepreşedintelui Dorel Fronea (protejatul liderului de sindicat Vasile Marica) şi al fostului şef al resurselor umane din ANAF Gheorghe Stanbelu.

Paul Petrof – directorul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, soţia sa a fost angajată la Biroul Vamal Băneasa – soţia se afla practic în subordinea sa.

Bogdan Adrian – şeful Biroului Vamal Băneasa, este cel care a angajat-o pe soţia şefului, soţia lui Paul Petrof (adusă în Vamă de la Protecţia Consumatorilor – ANPC). Soţia lui Bogdan Adrian a fost angajată pe 19 decembrie 2016 la Biroul Vamal Ilfov.

Vasile Neagu (poreclit Sica Mercedes) – şeful Biroului Vamal Bucuresti- implicat în numeroase scandaluri şi protejat al lui Dinu Gheorghe zis Dinu Vamă.

Doru Cristescu – şef al Vămii llfov – protejat şi om apropiat al lui Sica Mercedes (Vasile Neagu).”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here