Soţia lui Joe Biden vine în România

Jill Biden
Jill Biden

Jill Biden, soția președintelui SUA Joe Biden, va vizita România și Slovacia în perioada 5-9 mai pentru a se întâlni cu membri ai serviciilor americane și personal din ambasade, părinți și copii ucraineni refugiați, lucrători umanitari și profesori, a anunțat luni biroul său, informează Reuters și CNN.

Jill Biden va pleca joi din Washington spre România, iar vineri va ajunge la Baza Aeriană Mihail Kogălniceau, unde se va întâlni cu soldații americani staționați pe teritoriul țării noastre. Sâmbătă va merge la București, scrie CNN.

Întâlniri la Bucureşti

La București, Jill Biden se va întâlni cu membri ai Guvernului României, precum și cu lucrători umanitari. Tot la București, Jill Biden se va vedea cu refugiați și cu educatori care le predau copiilor ucraineni refugiați. Sâmbătă seară, Jill Biden va călători la Bratislava, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi ucraineni. Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni din partea unor reprezentanți de top ai SUA.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, luat la mişto: Ce a vorbit cu Biden? Despre golf, despre schi?!

După Polonia, România a cunoscut cel mai mare aflux de refugiați ucraineni, unde sute de mii de oameni au trecut granița în țară, de la începutul războiului, remarcă CNN. Potrivit Poliției de Frontieră, până sâmbătă, 30 aprilie, la nivel naţional, au intrat în România 828.873 de cetăţeni ucraineni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.