Sorin Lavric, despre Anti-Ro-Exit a PSD: Vrem o Europă a națiunilor creștine și a statelor suverane

Sorin Lavric
Sorin Lavric

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a afirmat, duminică, că un Ro-Exit ar fi „cel mai anti-naţional” demers şi un „dezastru economic” pentru români.

El a anunțat că PSD începe o campanie Anti-Ro-Exit.

Replica a venit de la senatorul AUR Sorin Lavric

„Istoric vorbind, România a fost și este în Europa. E o stare indubitabilă pe care nici un om cu scaun la cap nu ar tăgădui-o. E ca și cum ai nega că Bucureștiul e capitala statului. Tocmai de aceea posibilitatea Ro-Exit, pe care unii o flutură ca pe o amenințare apocaliptică, îmi stârnește zâmbetul. E o sperietoare în spectrul căreia nu cred decât naivii.

Citește și Indexul sfidării. Obrăzniciile asociației MozaiQ

Iată de ce intenția unui europarlamentar PSD (Victor Negrescu) de a introduce în Constituție un articol prin care să fie prevăzută apartenența noastră la UE este o platitudine obtuză. E cum ai constata un dat natural și implacabil, de pildă că Luna se învîrte în jurul Pămîntului. De aceea e cât se poate de firesc să spui că Ro-Exit-ul este un demers anti-național, dar mult mai puțin firesc este să preschimbi UE într-un suprastat federal, cu un singur guvern, un singur parlament și un singur președinte.

În felul acesta UE va sufoca Europa, precum o pânză de păianjen sugrumând spiritele naționale. Daca într-acolo se îndreaptă UE, atunci statele europene vor ajunge umbra a ceea au fost: niște fantoșe pretins naționale, cu totul golite de conținut suveran.

De aici marele paradox: statele europene se află azi într-o Uniune al cărei scop este dizolvarea lor. Perspectiva aceasta nu va fi acceptată de nici un stat din UE. Dacă aceasta e intenția birocrației de la Bruxelles, treptat fiecare stat va părăsi albia acestui proiect malefic. Și atunci de ce să nu lași cale liberă fiecărui stat de a hotărî daca UE mai este un edificiu viabil?

Propunerea europarlamentarului aduce cu o condamnare la închisoarea suprastatului federal, cu anularea implicită a suveranității. Pesemne că domnului europarlamentar îi surîde această perspectivă, dar nouă, celor de la AUR, nu. Vrem o Europă a națiunilor creștine și a statelor suverane. Niciodată nu e de prisos să repet acest lucru, chiar cu riscul de fi redundant”, a declarat Sorin Lavric, președintele Senatului AUR.

„Campania Anti-Ro-Exit”

Peste 600 de reprezentanţi ai PES activists România şi membri ai Partidului Social Democrat s-au reunit duminică, la Bucureşti, în cadrul unui eveniment de lansare a campaniei naţionale Anti-Ro-Exit prin intermediul căreia vor arăta avantajele apartenenţei României la Uniunea Europeană, vor scoate în evidenţă „minciunile vehiculate de anti-europeni” şi vor explica „efectele dezastruoase ale unui Ro-Exit”.

„Un Ro-Exit ar fi cel mai anti-naţional demers şi un dezastru economic şi social pentru români. Nu putem accepta acest tip de discurs care riscă să-i afecteze în mod direct pe cetăţenii noştri. Astăzi, împreună cu colegii mei din PES activists România şi Partidul Social Democrat, am aprobat o rezoluţie prin care începem campania Anti-Ro-Exit, cu scopul de a arăta avantajele apartenenţei la Uniunea Europeană şi de a prezenta riscurile reprezentate de acest tip de narativ anti-european inspirat de Moscova”, a declarat Victor Negrescu, coordonator naţional al PES activists România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.